Snacka om att slarva bort all tänkbar potential!

För två år sedan släpptes den psykologiska skräckisen Ma som nu går att streama lite här och var. Trots Oscarskanonen Octavia Spencer i en ledande roll är det mest ett lidande att ta sig igenom den ena logiska luckan efter den andra.

När det kommer till skräck brukar man förvisso inte förvänta sig särskilt mycket, oftast inget alls, men just Ma, som ändå ger skenet av att vara något mer bearbetad, hade jag ändå en gnutta förhoppning på. Tji fick jag.

I handlingens mitt står några kåta, alkoholsuktandes tonåringar (big surprise). När en kvinna nappar på vädjandet om hon kan köpa ut inleds en negativ spiral ingen hade kunnat förutse. Eller?

Kvinnan i fråg (Octavia Spencer) fattar ett osunt intresse för ungdomarna och låter dem festa i hennes kåk. Bättre här än att ni super och kör någonstans, säger hon. De kallar henne för ”Ma” och hon visar sig vara en baddare på att shotta.

När hon börjar dyka upp lite här och var, exempelvis på skolan, och tigger om nästa tänds kidsens varningsantenner. Klokt men långt ifrån tillräckligt. Ma har fått blodad tand.

Vad som sedan följer är en virrig historia om besatthet, hämnd och lite annat.

Men varför är Ma dåligt då?

Skräckfilmer tenderar att spåra ur, det är knappast något ovanligt. Här är urspåringen som att bevittna ett tåg som drar rakt in i en förskola. Herregud… ska man ens behöva genomlida det här?

Inte nog med det trötta övervåldet, filmskaparna lägger enormt mycket energi på att ge Ma en genomkorkad backstory omöjlig att köpa. Dessutom släpar tempot fasligt.

Om jag ska avsluta på en positiv ton så är det ju ändå så pass tacksamt att även en dålig skräckfilm är rolig att se. För det är precis vad detta är, en dålig skräckfilm.

Betyg: 1/5

Ett tips för dig som hittat hit genom den här texten är att se vår lista på Netflix bästa skräckfilmer.

Artiklar som kan falla dig i smaken: