Asta Kamma August har medverkat i filmer och serier redan som barn, men hennes genombrott inte förrän senare. Här listar vi hennes bästa filmer och serier.

Asta Kamma August är relativt ny i branschen och slog igenom bara för några år sedan. Hon har de senaste åren medverkat i svenska filmer och serier som gav henne mycket uppmärksamhet som skådespelare. Eftersom att hon även behandlar det danska språket, då hennes far är den danska regissören Bille August, har hon även medverkat i danska filmer och serier.

Bästa filmerna och serierna med Asta Kamma August

Asta Kamma August röker en cigarett.
Foto: SF Studios

Bränn alla mina brev (2022)

Genre: Biografi, Drama
Regi: Björn Runge
Med: Bill Skarsgård, Gustav Lindh, Sverrir Gudnason, Asta Kamma August m.fl.

Denna film är en adaption av Alex Schulmans roman med samma namn. Den skildrar Karin Stolpes (komplexa relation till sin make Sven Stolpe (Bill Skarsgård), samt hennes kärleksaffär med Olof Lagercrantz (Gustav Lindh), som inleddes under 1930-talet.

Händelser vid vatten (2023)

Genre: Drama, Mysterium, Crime
Regi: Mikael Marcimain
Med: Pernilla August, Asta Kamma August, Rolf Lassgård m.fl.

Händelser vid vatten är en TV-serie som skildrar två tidsperioder. Dels är det 70-talet när den unge idealisten Annie anländer till den fiktiva jämtländska byn Svartvattnet för att leva i ett kollektiv. Så utspelar det sig även på 1990-talet då Annie blivit kvar i bygden och mordet hon blev vittne till tjugo år tidigare gör sig påmint igen.

Sex (2020)

Genre: Drama
Regi: Amalie Næsby Fick
Med: Jonathan Bergholdt Jørgensen, Asta Kamma August, Kitt Maiken Mortensen, Sara Fanta Traore m.fl.

Denna serie handlar om Cathrine som arbetar på ett callcenter där hon ger råd om sex och kärlek, men är själv rådvill. Efter en kyss vill hon ha mer av sin kollega Selma (Nina Terese Rask) medan hennes pojkvän Simon (Jonathan Bergholdt Jørgensen) har bristande sexlust.

Kalak (2023) – ny succé med Asta Kamma August

Genre: Drama
Regi: Isabella Eklöf
Med: Emil Johnsen, Maka Abelsen, Leif Bosold m.fl.

Filmen utspelar sig på Grönland och kretsar kring Jan (Emil Johnsen) som är en familjefar och sjuksköterska. Han försöker ständigt fly från sig själv efter att ha blivit utsatt för sexuella övergrepp av sin far när han var tonåring. Han bär på en längtan att få bli en del av den kollektivistiska kulturen.

Foto: ©rolf Konow

Pakten (2023)

Genre: Drama
Regi: Bille August
Med: Birthe Neumann, Simon Bennebjerg, Nanna Skaarup Voss m.fl.

Denna film handlar om Karen Blixen (Birthe Neumann) som nedbruten återvänder hem till Danmark. Hon träffar den 29-årige poeten Thorkild Bjørnvig (Simon Bennebjerg) och tillsammans sluter de en pakt. Hon lovar att göra honom känd i utbyte mot att han lyder henne villkorslöst.

Detta var vår lista med de bästa filmerna och serierna med Asta Kamma August. För mer läsning, se vår lista med Noomi Rapace bästa filmer.

Fredrik Larsson

Artiklar som kan falla dig i smaken: