Fear Street Part 1 banar väg för vad som kan bli en av de bättre skräckfilmserierna i modern tid.

Fear Street Part 1: 1994. Foto: Netflix.

I Netflix nya skräckfilm blandar man komik med allvar. Spännande skräcksekvenser med underhållande splatter. Dessutom är det hela lika färgsprakande som It Follows, Mandy och Stranger Things.

Jag tror det framkommer tydligt att jag älskar skräckfilm. Därför är jag medveten om att genren är oerhört svår att få till på ett fräsch sätt. Hur som helst brukar det varje år dyka upp en och annan pärla. Årets bästa skräckfilm hittills är Wrong Turn – fram tills nu. Streamingtjänstens nya storsatsning på rysare-fronten är inget annat än ett superbt stycke film.

Handlingen följer ett gäng ungdomar i staden Shadyside. En oturlig dag råkar de återuppväcka de onda krafter som för trehundra år sedan hemsökte staden till liv. Därför måste de nu hitta ett sätt att stoppa ondskan innan det är för sent men det är lättare sagt än gjort.

Älskar varenda stund av Fear Street Part 1

Det här är en riktigt bra skräckfilm och jag kommer att säga det igen. Vi bjuds på ständig spänning och likaså en visuellt sprudlande upplevelse. Karaktärerna är även de lysande och väl porträtterade av unga begåvningar. Generellt sett gillar jag inte övernaturliga skräckfilmer, men lyckligtvis går den här bara halva vägen. De onda krafter som jagar våra huvudkaraktärer tar nämligen mänsklig form; de är seriemördare med knivar och yxor. Därför blir det också en blodig saga.

Filmen kan beskrivas som en korsning mellan Scream och Stranger Things men den är blodigare än de båda. Fear Street Part 1 håller mig underhållen från start till slut och jag kan inte vara mer nöjd. Det är tajt berättat och bäddar klockrent för uppföljaren, som jag nu längtar efter att få se.

Betyg: 4/5

Käre läsare, ta tillfället och bläddra runt på Cineasten. Här recenserar vi film, skriver nyheter, krönikor och listor. Ett tips för dig som hittat hit genom den här texten är att se vår lista på Netflix bästa skräckfilmer.

Artiklar som kan falla dig i smaken: