Nya Wrong Turn bjuder på en salig mix av underhållande spänning och vidrigt våld.

Foto: NonStop Entertainment.

Nya Wrong Turn tar stora kliv bort från originalet. De muterade och mordlystna skogstomtarna är utbytta mot andra hot, men det är läskigare än någonsin.

I filmen följer vi en grupp vänner som åker upp till bergen. På vägen dit varnas de av lokalbor, som menar att de inte kommer att komma tillbaka. De bestämmer sig likväl för att ta sig ut till skogarna, vilket de snart kommer att få ångra.

Mike P. Nelsons skräckfilm är ett gediget försök att ta tillbaka filmserien. Det har aldrig varit så här snyggt och intensivt. Likaså är filmen en gåva till gorefansen. Därför kommer många hoppas på att vi får flera uppföljare framöver.

Wrong Turn har aldrig varit bättre

Den här skräcksagan är bättre än den någonsin varit. Det är färre lökiga one liners, mer kreativ action och ett högre tempo. Produktionsvärdet är även det högre med en större budget. Det leder till ett mer uttrycksfullt och pampigt våld.

Det jag också gillar med filmen är att den tar oväntade vändningar, något jag saknat i föregångarna. Det är snårigt för våra huvudkaraktärer som måste slåss mot obehagliga främlingar i skogen. Deras kamp om överlevnad leder dem till ställen varken de själva eller publiken kan förutse. Vi hålls på helspänn hela vägen.

Sammantaget är skräckseriens nya installation den bästa hittills. Gör dig själv en tjänst och se den på bio.

Käre läsare, ta tillfället och bläddra runt på Cineasten. Här recenserar vi film, skriver nyheter, krönikor och listor. Ett tips för dig som hittat hit genom den här texten är att se vår lista på Netflix bästa skräckfilmer.

Artiklar som kan falla dig i smaken: