Du som letar efter Netflix bästa skräckfilmer är äntligen hemma. Cineasten hackar dig fram genom djungeln och sålla agnarna från vetet. Ja, många är vi som älskar att dyka in i ett spännande universum, med kusligheter, läskiga gåtor och seriemördare. Men livet är för kort för dålig skräck. Låt oss hjälpa dig hitta de bästa som finns på streamingtjänsten vi alla älskar.

Se till att bläddra runt på Cineasten. Vi skriver om allt möjligt, från indie till blockbuster, filmer och serier. Här hittar du framförallt recensioner, listor, nyheter, krönikor och debattartiklar. Hur som helst kommer här våra bästa skräcktips på Netflix!

The Babysitter (2017) – en av Netflix bästa skräckfilmer de själva producerat

The Babysitter är en av Netflix bästa skräckfilmer
Foto: Netflix.

I den här originalfilmen får grabben Cole det tufft när han upptäcker att hans barnvakt inte är den hon uppger sig för att vara. Hon tillhör nämligen en satanistisk sekt och gör vad som helst för att hennes hemlighet inte ska sippra ut.

The Babysitter är emellaåt lekfull och lättsam, men rätt vad det är hugger den till. Jepp, det här blir skrämmande och framförallt det sista du skulle önska ditt barn att få uppleva.

Army of the Dead (2021) – splattersugen Zack Snyder

Army of the Dead är en av Netflix bästa skräckfilmer
Foto: Netflix.

Denna actionbetonade skräckfilm på Netflix tar oss till ett zombiehärjat Las Vegas där en grupp soldater ska tömma en spelhall på pengar. I huvudrollen ser vi Dave Bautista, mest känd från Guardians of the Galaxy-filmerna.

Man vet aldrig vad man får av Zack Snyder men hans högsta nivå är sannerligen mäktig. Army of the Dead når inte upp till hans briljanta Dawn of the Dead men underhållningsvärdet sviker aldrig.

Crawl (2019)

Crawl förtjänar en plats bland Netflix bästa skräckfilmer
Foto: Netflix.

Crawl förtjänar en plats bland Netflix bästa skräckfilmer. Så tycker åtminstone Quentin Tarantino som hyllat rullen till skyarna. Denna lekfulla rysare tar oss till landet där en orkan härjar. En kvinna ska rädda hennes pappa som sitter fast i ett hem där de fått oväntat besök – av krokodiler.

Klaustrofobiskt, nagelbitande och emellanåt olidligt spännande. CGI:n håller den med. Med andra ord har vi här en popcornrulle av rang!

Don’t Breathe (2016)

Är Don't Breathe en av Netflix bästa skräckfilmer? Ja!
Foto: Netflix.

En av Netflix bästa skräckfilmer heter Don’t Breathe och handlar om en grupp kriminella ungdomar som muckar med fel gubbe. Handlingen följer några småskurkar som planerar att göra sin största heist hittills. Planen är enkel: gör inbrott hos en blind gammal man, stjäl pengarna i hans kassaskåp och dra därifrån. Därför blir de chockerade när det framkommer att gamlingen är väl förberedd för den här sortens inkräktare.

Det är inte längre svårt att hitta så här bra titlar bland Netflix skräckfilmer nuförtiden. Don’t Breathe bjuder på läckra vändpunkter och håller fast en med vad som är drygt 90 minuter renodlad intensiv spänning.

The Others (2001)

Foto: Netflix.

I den här närmast legendariska skräckfilm följer vi en mamma och henens två barn som bor i en herrgård. Sett till att ungarna har en hudsjukdom som gör dem känsliga mot solen måste de leva i konstant mörker. Därför blir det ytterst jobbigt när mamman börjar misstänka att huset de lever i är hemsökt.

Det finns ingen bättre skådespelerska än Nicole Kidman. Därför att hon är alltid fenomenal och bangar heller inte på att ta sig an en utmanande roll. Vi älskar henne och vi älskar The Others!

Vilka tycker du är Netflix bästa skräckfilmer?

Missa inte att läsa vår lista på de bästa skräckfilmerna från 2010-talet.

Artiklar som kan falla dig i smaken: