För regniga sommardagar och sena augustikvällar bjuder C More på underhållning för såväl stora som små. Bland höjdpunkterna finns den nya pusseldeckaren Agatha Christies Hjerson som tar oss med på spännande mordmysterier, dramakomediserien Why Women Kill, Oscarsbelönade filmen Joker och det uppskattade kostymdramat Downton Abbey. Här är alla filmer, dokumentärer och tv-serier som har premiär på C More i augusti!

För fler nyheter, spana in den här sidan!

Serier på C More i augusti

Agatha Christies Hjerson. Foto: C More

Why Women Kill, säsong 1 – premiär 3 augusti
Möt hemmafrun Beth Ann, societetslejonet Simone och advokaten Taylor som lever i tre olika årtionden och bär på vitt skilda värderingar, men som har en tydlig sak gemensamt. De drömmer alla om hämnd på sina otrogna män. Why Women Kill är en amerikansk dramakomedi av Desperate Housewives-skaparen Marc Cherry. I huvudrollerna syns Ginnifer Goodwin, Lucy Liu och Kirby Howell-Baptiste.

Eden – premiär 11 augusti
Unga Hedwig tillbringar en passionerad festnatt med sin väninna Scout innan hon försvinner spårlöst från den lilla kuststaden Eden. Polisen kämpar för att lösa mysteriet samtidigt som vi får inblick i Hedwigs olika relationer under den ödesdigra kvällen. Väl dolda hemligheter kommer upp till ytan i detta australiska kriminaldrama, inspelat i det tillbakalutade surfingparadiset Byron Bay.

Agatha Christies Hjerson – premiär 16 augusti
Modern svensk pusseldeckare, fritt inspirerad av Agatha Christies berättelser. Den enastående mordutredaren Sven Hjerson (Johan Rheborg) bildar en oanad detektivduo med den envisa tv-producenten Klara (Hanna Alström) efter flera års isolering. Ska hon även lyckas värva honom till sitt nya tv-program? Agatha Christies Hjerson bjuder på fyra klassiska mordmysterier fördelade på åtta avsnitt.

Danska kriminalare!

ZeroZeroZero – premiär 19 augusti
Italienskt kriminaldrama där vi får följa hur ett paket med kokain fraktas till Europa, från att en kriminell kartell i Italien lägger beställningen, till dess resa genom Mexiko och transporten över Atlanten. Serien är baserad på Roberto Savianos bok med samma namn.

Vit sand – premiär 19 augusti
Vit sand (White Sands) är en lättsam kriminalserie om en hemlig expert som tillsammans med en morddetektiv skickas till en dansk kuststad för att lösa gåtan om en mördad tysk ung man samtidigt som de låtsas vara ett gift par.

Anna Pihl, säsong 1-3 – premiär 23 augusti
Danskt kriminaldrama. Polisen Anna Pihl tillbringar dagarna med att bekämpa brottsligheten i ett av Köpenhamns farligaste kvarter. Anna tvingas till närkontakt med såväl den pakistanska undre världen som svåra narkotikabrott och mördare.

Downton Abbey – premiär 28 augusti
Mångfaldigt prisbelönt dramaserie om kärlek, vänskap och sorg på det brittiska godset Downton Abbey. I serien får vi följa ägarfamiljen Crawley och deras anställda, från 1912 då Titanic förliser till 1925 då nya tider väntar för den brittiska adeln. Julian Fellowes har skapat detta omåttligt framgångsrika kostymdrama med bland andra Maggie Smith, Lily James, Hugh Bonneville och Shirley MacLaine. Även biofilmen som följde på serien går att se på C More.

Filmer och dokumentärer på C More i augusti

Mad Max Fury Road. Foto: Warner Bros

Bong Joon Ho: Barking Dogs Never Bite – premiär 1 augusti
Bong Joon-ho, filmmakaren bakom världssuccén Parasit, som även den finns att se på C More, debuterade med denna svarta komedi. Här möter vi den arbetslöse akademikern Ko Yun-ju som är frustrerad över brist på pengar och sin krävande fru. Men det är grannskapets ständigt skällande hundar som blir droppen som får bägaren att rinna över. Yun-ju står helt enkelt inte inte ut längre och bestämmer sig för att göra något åt saken.

Bong Joon Ho: Mother – premiär 1 augusti
Tät thriller av Bong Joon-ho som gjorde den Oscarbelönade succén Parasit, som även den finns att se på C More. En kvinna hittas mördad på den sydkoreanska landsbygden. En ung man, Do-joon, döms för mordet, trots att det inte finns några tydliga bevis. Hans ensamstående mamma är säker på sin sons oskuld och ger sig ut på en desperat jakt efter den verkliga mördaren.

Bong Joon Ho: Memories of Murder – premiär 1 augusti
1986. Två kvinnor hittas brutalt våldtagna och mördade i utkanten av en småstad på den sydkoreanska landsbygden. Den lokale polisen Park Doo Man, som aldrig jobbat med liknande fall tidigare, får hjälp av mordutredaren Seo Tae Yoon från Seoul. Verklighetsbaserad thriller om Sydkoreas första kända fall av seriemord. För manus och regi står Bong Jong-ho som gjorde den Oscarbelönade succén Parasit som även den finns att se på C More.

Gör dig redo för Mad Max!

LETO ­– premiär 1 augusti
Lou Reed och David Bowie inspirerar en växande undergroundscen fylld av energi och skaparkraft. Det är där Mike och hans fru Natasha träffar en ung Viktor Tsoï. Tillsammans kommer de att förändra Sovjetunionens musikaliska landskap för alltid. Verklighetsbaserat ryskt drama i regi av hyllade film- och teaterregissören Kirill Serebrennikov.

PRIDE – premiär 1 augusti
Rosad verklighetsbaserad dramakomedi som utspelar sig i 80-talets England. Unge Joe flyttar till London från sin lilla hemstad för att kunna leva öppet som homosexuell. Han blir snabbt aktiv i stadens gayrörelse. Samtidigt strejkar walesiska gruvarbetare mot usla arbetsförhållanden, och aktivister från London bestämmer sig för att stötta gruvarbetarnas kamp.

MAD MAX FURY ROAD – premiär 1 augusti
Denna actionfilm utspelar sig i resterna efter en ödelagd värld där människorna strider mot varandra i en kamp för överlevnad. Ensamvargen Max och kvinnan Imperator Furiosa kan inte undvika att dras in i det fullskaliga vägkrig som rasar.

På gränsen med C more

Gräns – premiär 1 augusti
Tina är tullpolis med ett sjätte sinne för att hitta smugglare. Det är nästan som om hon kan lukta sig till när någon döljer något. Men när mystiske Vore kliver av färjan blir det ett möte som ska förändra allt. Ali Abbasis rosade film bygger på en novell av John Ajvide Lindqvist. Den vann både sex Guldbaggar på hemmaplan och blev prisad världen över, däribland för bästa film i sin Cannes-sektion.

Om det oändliga – premiär 1 augusti
Guidade av en drömlik kvinnoröst får vi följa med på en resa genom livets stora och små skeenden; ett par svävar över ett krigshärjat Köln, en far stannar för att knyta sin dotters skor i hällregnet och tre tonårsflickor dansar utanför ett kafé; ett kalejdoskop över existensen och oändligheten. Rosat drama av den lika hyllade som egensinnige svenske filmskaparen Roy Andersson.

The Dissident – premiär 5 augusti
Dokumentär om Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi som den 2 oktober 2018 gick in på det Saudiska konsulatet i Istanbul för att hämta sina vigselpapper. Utanför väntade hans fästmö Hatice Cengiz förgäves. Han kom aldrig ut igen. Under de följande dagarna vändes världens uppmärksamhet mot en hårresande mordkomplott beställd av Saudiarabiens högsta ledare. För regin står Oscarbelönade Bryan Fogel (Ikaros).

Fler nya filmer på C More i augusti

Funhouse – premiär 6 augusti
Svensk-kanadensisk skräckfilm där huvudpersonen Kasper (Valter Skarsgård) bjuds in att tävla i Funhouse, en webbsänd Big Brother-liknande realityshow. Tillsammans med sju andra C-kändisar från hela världen ska han tävla om 5 miljoner dollar. Till en början är Funhouse fullt av nöjen, nya vänskaper, kärlek och lite rivalitet. Men till allas fasa blir en av deltagarna brutalt mördad och de inser att det är livsfarligt att bli utröstad.

I See You – premiär 6 augusti
Denna skräckthriller utspelar sig i en perfekt stad med perfekta familjer där tolvåriga Justin Whitter har försvunnit. Polisen Greg Harper (Jon Tenney) leder utredningen av försvinnandet, som liknar ett fall ur det förflutna. Samtidigt som han försöker hantera att hans fru Jackie (Helen Hunt) varit otrogen, vilket också påverkar tonårssonen Connor. Men snart börjar märkliga saker hända i deras hus…

Baby-bossen – Premiär 9 augusti
När sjuårige Tim oväntat får en lillebror rämnar hela hans tillvaro. Han måste nu dela föräldrarnas kärlek och uppmärksamhet, och till råga på allt är den nye familjemedlemmen bra mystisk – en kostymklädd liten krabat som visar sig vara ute på ett hemligt uppdrag. Den fartfyllda animerade familjekomedin ”Baby-bossen” är gjord av teamet bakom ”Madagaskar”-filmerna.

Home – premiär 9 augusti
Fartfyllt animerat familjeäventyr där en grupp utomjordingar på flykt undan sina fiender väljer att gömma sig på vår planet. Dessvärre råkar en av dem, den vänliga men klantiga Oh, avslöja dem och blir snart utstött. Men snart träffar Oh på tonårstjejen Tip och tillsammans ger sig det omaka paret iväg på en fartfylld jorden-runt-resa som förhoppningsvis ska föra dem hem.

Tomtar och troll! I alla fall det sistnämnda…

All the Streets are Silent – premiär 12 augusti
Amerikansk dokumentär som skildrar mötet mellan två vitala subkulturer – skateboarding och hip hop – i New York med start i slutet av 80-talet. Det blev en synergi som skulle gå från underground till mainstream och spridas i allt från streetskatefilmer och musikvideor till den ökända långfilmen Kids, och ge upphov till en rad nya klädmärken, däribland namn som Supreme och Zoo York.

Trolls – premiär 16 augusti
Musikspäckat animerat äventyr där vi möter de klassiska leksakstrollen med färgglatt hår i sin naturliga miljö – en by där livet är en fest och vardagen präglas av sång och dans. Bara den ängslige Kvist avviker från normen, och när byn hotas av trollätande monster har han svårt att nå fram till den supersoliga prinsessan Poppy med sina varningar.

Kapten Kalsong: Filmen – premiär 16 augusti
Kompisarna George och Harold går i mellanstadiet och är kända för att göra mycket bus men de gör också succé med en egen serietidning. Men rektor Krupp gillar inte deras många spratt och påhitt. Och inte lär det blir bättre efter att de råkar hypnotisera rektorn som nu tror att han är superhjälten i pojkarnas serie – Kapten Kalsong! Animerad komedi som bygger på den populära bokserien.

Älskade klassiker E.T. kommer tillbaka

E.T. – premiär 16 augusti
När 10-årige Elliott träffar E.T., en utomjording som har blivit kvarglömd på jorden, blir det början på en unik vänskap mellan de två. Men när E.T. blir svårt sjuk måste Elliott och hans syskon, med myndigheterna hack i häl, försöka hitta ett sätt för sin vän att ta sig hem igen. Steven Spielbergs gripande familjeäventyr blev direkt en modern klassiker. 

The United Way – premiär 19 augusti
Vissa fotbollslag är mer än bara ett fotbollslag. Manchester United är snarare religion. Från sin start i 1800-talets industrialism till Old Trafford, Busby Babes och Ferguson-eran har The Red Devils samlat flest fans och skördat störst framgångar av alla. The United Way är den oemotståndliga krönikan över alla klubbens triumfer och stjärnor, berättad av en av de största – Eric Cantona.

Om en pojke (About a Boy) – premiär 23 augusti
Will är en rik barnlös singel runt de 30. Han ”uppfinner” en son för att få tillträde till möten för ensamstående föräldrar där han hoppas kunna ragga upp ensamstående kvinnor. Men han får något annat att tänka på när han motvilligt blir vän med 12-årige grannen Marcus. Hugh Grant, Toni Collette och Nicholas Hoult har huvudrollerna i denna succékomedi efter Nick Hornbys roman.

Jokerns vansinne…

Jokern
Foto: Warner Bros.

The Game – premiär 23 augusti
Finansmannen Nicholas Van Orton (Michael Douglas) lever ett inrutat liv med full kontroll över hela sin tillvaro. Tills den dag hans bror Conrad (Sean Penn) ger honom en present i form av en inbjudan till ett mystiskt spel. Vad det går ut på är oklart, men snart är Nicholas indragen i något som vänder upp och ned på hela hans liv. Stilsäker thriller av David Fincher (Se7en, Fight Club, Gone Girl).

Joker – premiär 27 augusti
Succéthriller om den misslyckade komikern Arthur Fleck som möts av en grym omvärld i Gotham City. Sakta men säkert håller han på att förlora förståndet och förvandlas till någon annan. Den mörka thrillern om Batman-skurken Jokerns ursprung blev en av 2019 års största filmsuccér. Den nominerades bland annat till 11 Oscar, där Joaquin Phoenix vann för huvudroll och Hildur Guðnadóttir för musiken.

Artiklar som kan falla dig i smaken: