Countown är en urkorkad skräckfilm om demoner som jagar offer genom en mobilapp.

Foto: Netflix.

Dramat sparkar igång direkt med vad som är en rätt bra teaser. Vi följer ett gäng ungdomar på en bar som alla laddar ner en omtalad app. Den låter sina användare veta när de kommer att dö, om det så är om sex veckor eller sextio år. För en kvinna i gruppen visar appen att hon inte kommer överleva natten. Mycket riktigt mördas hon samma kväll av någonting som tycks vara övernaturligt. Härifrån följer vi berättelsens huvudperson, en sjuksköterska som gör samma misstag att ladda ner appen Countdown.

Upplägget hade kunnat vara bra i Countdown

Jag gillar skräpfilm. I synnerhet när det är skräck. Därför är jag i efterhand besviken på den här filmen. Upplägget är egentligen bra, för alla har vi väl ställt oss frågan om vi skulle vilja veta när vi dör. Problemet med denna skräckis är att appen styrs av urtida demoner. Därför blir det hela så fruktansvärt korkat.

Det är förstås min ensak att ifrågasätta. Därför undrar jag hur det ser ut nere i Hades kammare när det är briefing bland demoner och djävlar nere bland lågorna. Fungerar det verkligen att utveckla appar i den temperaturen? Jag undrar också hur uppkopplingen är där. Kanske är det därifrån 5G-nätet kommer.

Det hela blir ännu dummare när vår protagonist försöker styra om sin nedräkning och se till att hon får längre tid än några timmar att leva. Hon går till en kille i en tech-butik och ber honom hacka appen. Appen som styrs av demoner.

Men skämt och sido så har Countdown några helt okej skräcksekvenser, som gör jobbet och faktiskt skrämmer. Men det hela känns för mycket som ett gäng gymnasieelevers påfund. Gillar du dålig skräck kan jag hur som helst garantera dig skratt av den här upplevelsen.

Betyg: 1/5

Jag rekommenderar att du skippar Countdown och istället spanar in Netflix bästa skräckfilmer.

Artiklar som kan falla dig i smaken: