Här är första teasern till Josephine Bornebuschs och Jonas Karlsson efterlängtade Harmonica på Viaplay, en dramaserie i fem delar om musik, kärlek och att hitta hem. Karlsson och Bornebusch har skrivit manus, originalmusik och spelar huvudrollerna i serien, som har regisserats av Bornebusch.

– Vi har arbetat med serien Harmonica i flera år nu så jag är orimligt peppad på att få dela med mig av lite material, säger Bornebusch.

Handlingen i serien Harmonica:

För sexton år sedan levde Harry och Monica ett liv i glans och spelade på stora arenor runt om i världen med sitt band Harmonica. Nu krisar äktenskapet och medan Monica drömmer om att hitta tillbaka till musiken vill Harry bara överleva. När bandets manager, Monicas bror Tomas, föreslår en nostalgiturné får Harry ett ultimatum av Monica, Turné eller skilsmässa.

– Förutom att den bjuder på glädje, sorg och en jävla massa musik så gräver vi djupt i ett krisande äktenskap där våra huvudkaraktärer försöker hitta tillbaka till varandra, säger Josephine Bornebusch.

Men nu är inget som förr. Harry vägrar sjunga gamla hitlåtar och när Monica får ett erbjudande som kan ge henne drömmen tillbaka går allt utför. Harmonica är en serie om kärlek, musik och om att försöka gå vidare utan att kämpa emot, en historia om artistlivets ibland absurda kontraster, berättad med en underliggande svart humor.

– Detta är första gången jag varit med och skapat en serie från grunden och dessutom skrivit originalmusik. Så det känns onekligen lite nervöst nu när vi närmar oss premiär. Men samtidigt är det ju verkligen dags för Harmonica att möta publiken, säger Jonas Karlsson.

Alla fem avsnitt av Harmonica har premiär 20 februari på Viaplay.

LÄS OCKSÅ: Sofia Tjelta Sydness med huvudroll i Delete Me säsong 2

Artiklar som kan falla dig i smaken: