Bland Cmore nyheter i maj hittar vi efterlängtade säsonger av Younger och Keeping Faith. I tillägg också extra många nya filmer och serier för de allra yngsta, samt massor med reality som nya säsonger av Million Dollar Listing och Real Housewives. Här är alla filmer, dokumentärer och tv-serier som har premiär i maj på C More!

Serier på C More i maj

Dino Deluxe, premiär 1 maj
Svensk animerad serie med Klara Zimmergren, baserad på Sarah Sheppards populära barnböcker. Varje avsnitt av Dino Deluxe bjuder på fängslande och underhållande fakta om en viss grupp av dinosaurier, såsom Tuppkamsgänget, Långhalsgänget och Köttgänget. Serien kommer även att lyfta vad som hände när dinosaurierna försvann, hur stora de egentligen var, vilka släktingar de har och hur de levde.

Kid-e-Cats – säsong 2, premiär 1 maj

Rysk barnserie om tre kattungar och deras liv i en liten småstad. Precis som alla andra barn gillar de att leka och utforska världen runt omkring dem. Under ständigt nya äventyr lär de sig att uttrycka känslor, att hjälpa varandra och att hitta lösningar på olika problem, allt med hjälp av lite fantasi och lite vägledning från deras föräldrar.

Henry råkar på – säsong 4, premiär 1 maj

Henry är en fyra år gammal pojke som alltid är nyfiken på att lära sig nya saker. Varje dag råkar Henry på någon, eller något, nytt som han kan ha ett vänligt samtal med. Jag undrar vad han kommer råka på idag?

Alvinnn!! och gänget TV-serien – säsong 4, premiär 1 maj

I denna tecknade barnserie möter vi den medelmåttige låtskrivaren Dave Seville som har hand om de tre jordekorrarna Alvin, Simon och Theodore. Ekorrarna är som helt vanliga ungar. De går i skolan, hjälper till hemma, gör sina läxor, bråkar som syskon gör och ger stora konserter för miljontals fans. Åh, glömde vi nämna att de är internationella rockstjärnor?

Något om Emma, premiär 4 maj

27-årige Vitus har länge känt sig vilsen, men allt tycks falla på plats när han möter den äventyrliga Emma på en fest. Attraktion uppstår och de börjar dejta, men Vitus lyckas inte vara ärlig med att han redan är bunden till en annan tjej. Lögnerna hopar sig, och som om inte det vore nog bär även Emma på en stor hemlighet. Något om Emma är en dansk dramaserie om ungdom, kärlek och ansvar.

Real Housewives of New York – säsong 13, premiär 5 maj

I den nya säsongen av Real Housewives of New York återses Leah McSweeney, Luann de Lesseps, Ramona Singer och Sonja Morgan. Advokaten och producenten Eboni K. Williams ansluter också som ny hemmafru denna säsong.

Younger – säsong 7 – premiär 7 maj
Sista säsongen. Lizas privatliv skakas om när hon försöker stå upp för sig själv. Efter ett bakslag på jobbet tvivlar Kelsey på sina karriärbeslut och upptäcker ett nytt kreativt utlopp. Maggie (Debi Mazar) får sparken.

Million Dollar Listing – säsong 9, premiär 7 maj
I den nionde säsongen står mäklarna inför en marknad i New York som vi aldrig har sett tidigare. Till följd av Covid-19 vänds staden helt upp och ner. Mäklarna måste samarbeta för att få till sina försäljningar när stadsbor flyr ut på landet och noteringspriserna sjunker dramatiskt. Fredrik Eklund, Ryan Serhant, Steve Gold och Tyler Whitman är tillbaka och får sällskap av nykomlingen Kirsten Jordan. En toppmäklare och mamma till tre små barn, hon är tävlingsinriktad, tuff och redo att krossa alla hinder som står i vägen för henne.

Real Housewives of Beverly Hills – säsong 11, premiär 20 maj

The Real Housewives of Beverly Hills är tillbaka med vad som sannolikt kommer att vara den mest känslomässigt laddade säsongen hittills. Kyle Richards, Lisa Rinna, Erika Girardi, Dorit Kemsley och Garcelle Beauvais återvänder alla till den nya säsongen. Ansluter gör också Sutton Stracke, Crystal Kung Minkoff och Kyles äldre syster Kathy Hilton.

Keeping Faith – säong 3, premiär 12 maj
18 månader har gått sedan förra säsongen och en tärande vårdnadstvist med Evan närmar sig sitt slut. Samtidigt har Faith tagit sig an en ny klient, den cancersjuke tonåringen Osian som kämpar för att läkarna ska bevilja honom en sista operation. Just när Faith börjar känna hopp om en ljusare framtid dyker hennes destruktiva mamma upp från ingenstans och hotar att avslöja gamla hemligheter.

Botched – säsong 7, premiär 19 maj

Den konstgjorda skönhetsindustrin blomstrar världen över, men för somliga patienter leder jakten på ytlig perfektion till katastrofala resultat. Följ dramatiken när missnöjda patienter vänder sig till de världsberömda plastikkirurgerna Paul Nassif och Terry Dubrow i hopp om att återkalla ingrepp som har gått fruktansvärt snett. Botched är en amerikansk realityserie om plastikkirurgins baksida.  

The Pact, premiär 25 maj

Brittisk dramaserie som följer fem vänner som drabbas av ett plötsligt dödsfall i deras omgivning. Dödsfallet är traumatiskt nog, men avslöjar en mängd av lögner bland vännerna. Laura Fraser (Breaking Bad), Eddie Marsan (Ray Donovan) i huvudrollerna.

Run the World, premiär 31 maj

Komediserien Run the World är historien om fyra svarta, livfulla, väldigt lojala, bästa vänner som bor och arbetar i Harlem där de strävar efter världsherravälde.

Filmer och dokumentärer på Cmore i maj

The Secrets We Keep, premiär 1 maj

I en amerikansk småstad på 1950-talet försöker rumänska Maja (Noomi Rapace) sakta bygga upp sitt liv tillsammans med sin man (Chris Messina) efter de hemskheter hon utsattes för under andra världskriget. En dag flyttar en man (Joel Kinnaman) in i området med sin familj och Maja blir övertygad om att han är den tyske soldat som plågade henne och mördade hennes syster.

Sing, premiär 1 maj
Den musikspäckade animerade komedisuccén ”Sing” utspelar sig i en stad bebodd av djur. Här möter vi koalan Buster Moon som äger en fin anrik teater, som dock sett bättre dagar. Buster har dragit på sig skulder men kommer på en sista idé att vända lyckan genom att anordna en stor talangjakt. Många djur med showbizdrömmar dyker upp för att provsjunga inför den stora tävlingen.

Blinky Bill – The Movie, premiär 1 maj

Blinky Bill är en äventyrlig koala som ger sig ut på en resa genom Australiens vildmark för att hitta sin pappa som försvunnit när han gett sig ut på en upptäcktsfärd. På vägen får han flera nya vänner, däribland koalan Stolla och ödlan Vricke, som hjälper honom på hans uppdrag. Animerad film efter en klassisk australisk barnboksfigur som såg dagens ljus första gången 1933.

Once were brothers: Robbie Robertson and the band, premiär 5 maj

Musikdokumentär om Robbie Robertson och The Band, den inflytelserika rockgruppen som blev kända för såväl egen musik som sin insats som Bob Dylans kompband. Allt kulminerade 1976 med en stjärnspäckad avskedskonsert som filmades av Martin Scorsese som The Last Waltz. Här möter vi såväl Robertson som fans som Bruce Springsteen, Eric Clapton och Van Morrison.

Downton Abbey, premiär 7 maj

Långfilm som tar vid efter serien där vi återser herrskap och tjänstefolk på det ståtliga godset Downton Abbey. Året är 1927, ett drygt år efter händelserna i seriens slut, när Lord Grantham får bud om att självaste kungaparet ska komma på besök under sin rundresa i Yorkshire. Det blir en visit som ska vända upp och ned på Downton och framkalla romantik, intriger och skandaler.

Head full of Honey, premiär 13 maj

Varmt drama där änkemannen Amadeus, som lider av Alzheimers sjukdom, tas med på en sista händelserik resa från England till Venedig i sällskap av sin 10-åriga sondotter Tilda. I rollerna syns Nick Nolte och hans dotter Sophia Lane Nolte, med bland andra Matt Dillon och Emily Mortimer i biroller. Filmen är en nyinspelning av en tysk succé av Til Schweiger som även här står bakom kameran.

Läs också om nya Disney filmer på Cineasten!

Artiklar som kan falla dig i smaken: