Viaplays kontroversiella ungdomsdrama Delete Me återvänder med en ny säsong nästa år och ger Sofia Tjelta Sydness hennes första huvudroll i karriären. Svenska stjärnan Happy Jankell återvänder i rollen som hackern Fanny och även svenska Erik Enge är klar för en roll i serien. Denna gång har serien undertiteln Watch me, som syftar på handlingen i den nya säsongen. Delete Me säsong två, som precis har börjat spelas in, handlar om försäljning av intima bilder på internet.

Marie Kristiansens ungdomsdrama Delete Me skildrar digitala övergrepp, mobbning och utanförskap bland unga. Nu är det klart att det blir en ny säsong av Viaplays originalserie, denna gång med Sofia Tjelta Sydness i huvudrollen. Nytt för den nya säsongen är att det denna gång även finns en manlig huvudperson – som spelas av svenska skådespelaren Erik Enge (känd från Tigrar).

LÄS OCKSÅ: Recension – Deceit säsong 1

I säsong två av Delete Me kommer serien återigen utforska aktuell ungdomskultur, och visa vad som händer när ”russe-tiden” är över. Den här gången sätter Marie Kristiansen strålkastarljuset på ett relativt nytt fenomen: unga som säljer intima bilder på nätet.

Sanna (Sofia Tjelta Sydness) är inte längre den coola tjejen på skolgården. Hon förnedrades av sin pojkvän under den första säsongen och Covid-19 förstörde hennes planer på att flytta till New York. Hon arbetar nu som servitris i Oslo samtidigt som hon drömmer om att bli en sminkinfluencer på Youtube. Hon längtar efter att bli känd och efter råd från sin stora influenceridol bestämmer sig Sanna för att sälja intima bilder på nätet.

Då har Delete Me säsong 2 premiär

Marie Kristiansen beskriver säsong två som en modern Bonnie & Clyde-berättelse. I säsongen vill hon skapa ett underhållande drama med ett djupare budskap. En berättelse om identitet i sociala medier och svårigheten i att hitta sig själv och sätta sina egna gränser i den digitala eran. Samtidigt blir även kärlek ett större tema i den nya säsongen.

Sedan premiären i mars har Delete me fått både nationell och internationell uppmärksamhet, med två priser från Gullruten (bästa foto och bästa klipp) och silver i Seoul Drama Awards (Short-Form Drama). Dessutom nominerades serien till bästa drama under årets Series Critics Award och hyllades i C21 International Drama Awards.

Tips: Det finns en ny filmsida som heter Filmextra, som verkar kunna bli lovande.

I säsong två av Delete Me kommer Happy Jankell tillbaka i rollen som hackern Fanny. Den unga skådespelaren Erik Enge har är också klar för en roll i serien. Han fick sitt stora genombrott i år som huvudperson i Sveriges Oscarsbidrag TigrarEnge vann ett Dragon Award från Göteborgs filmfestival för samma roll.

Säsong två av Delete Me är inspelad i Osloområdet och förväntas ha premiär efter nästa sommar på Viaplay.

Artiklar som kan falla dig i smaken: