Deceit säsong 1 utgör ett spännande kriminaldrama på C More med ett lite annorlunda upplägg.

C More har köpt in en ny brittisk crime-serie med titeln Deceit. En miniserie på fyra avsnitt som är cirka fyrtiofem minuter långa vardera. Utifrån sett kan den framstå som vilken brittisk kriminalare som helst, men lyckligtvis hittar man en kul vinkel.

I fokus är undercoverpolisen Sadie Byrne som tilldelas sitt största fall hittills. Hon anlitas av hennes avdelning och FBI för att ta reda på om den huvudmisstänkte personen Colin Stagg ligger bakom mordet på en ung mamma. Det som börjar med att de skickar brev till varandra leder snart till att de ska träffas.

För oss i publiken är det hela tiden väldigt spänt när Sadie möter Colin. Det är en spänd väntan på att han ska visa att han har en mördare inuti sig. Samtidigt är vi då nervösa för Sadies skull. Om Colin är den FBI misstänker är han ett direkt hot för henne.

Starkt skådespeleri i Deceit säsong 1

Det finns mycket att gilla med den första säsongen av Deceit. Därför kommer det förhoppningsvis en till längre fram. Seriens allra största styrka är förmodligen skådespeleriet. Niamh Algar är fängslande i rollen som Sadie och Sion Daniel Young är klockrent castad som den läskige Colin. Kemin mellan dem är klockren.

Skådespeleriet, den ständiga spänningen i scenerna mellan Sadie och Colin samt det roliga undercover-spåret gör detta till en lyckad serie. Därför får vi hoppas på att det blir en andra säsong av Deceit. Men tills dess får vi vara nöjd med vad som finns i dagsläget.

Betyg: 4/5

Kära läsare, medan du är här får du gärna ta dig en titt runt på Cineasten. Vi skriver recensioner på nya filmer och serier, men ger dig också nyheter, krönikor och listor, likt den med Ruben Östlund och hans bästa filmer. Ett och annat reportage får vi också till. Hoppas att du trivs här lika bra som vi gör med ditt sällskap.

Artiklar som kan falla dig i smaken: