En riktigt ordentlig filmkvällen är ingenting man som filmfantast tar särskilt lätt på. Utan ska det vara filmkväll så ska det också göras ordentligt. Därför gäller det att lägga upp för de allra bästa förutsättningarna. En film kan vara hur bra som helst, men ser man den på en dålig skärm och med ett sällskap pratar sig igenom hela filmen så spelar det ingen roll. Så här är några tips till hur man får till en ordentligt bra filmkväll.

Storbild och bekväm soffa

Det viktigaste för att få till en bra filmkväll är ju självklart att skärmen som filmen ska visas på är bra. Det allra bästa är om man kan ordna så att filmen visas på en projektor i ett rum där det är riktigt mörkt så att bilden blir riktigt skarp och bra. Om man ska se på film många är det också viktigt att man har en riktigt stor och bekväm soffa som alla får plats i så att det inte känns som om man sitter och trängs genom hela filmen. Nej i stället ska man kunna slå sig ner, sitta skönt men ändå se skärmen bra.

Bra snacks

När man valt en riktigt bra film som man vill se, satt upp och förberett projektorn, har soffan redo att dyka ner i för att titta på film så återstår det bara en sak och det är snackset. För att en filmkväll ska vara fullbordad så krävs det att man köpt in ordentligt med de snacks som man är sugen på. Antingen kör man på klassiker som popcorn och läsk. Eller om man är mer sugen på lite vuxnare smaker så kan man i stället eller som ett komplement även duka fram en ostbricka och ett gott vin. Det är sällan det går fel med en ostbricka och vin till en film man ser fram emot att se. Se bara till att det inte blir för mörkt inne i rummet så att man mot förmodan skulle råka spilla ut vinet under filmen.

Rätt sällskap

Vem man har en filmkväll med är också viktigt för att den ska bli riktigt lyckad, om någon pratar under hela filmen kan det ju minst sagt förstöra rätt mycket. Att titta på film tillsammans med någon är ju inte en inbjudan till dogging sex och behöver inte heller vara en inbjudan till en dejt. Utan det handlar om att bjuda in någon till en filmträff som dels är intresserad av att titta på film tillsammans men som också är intresserad av att prata om filmen efteråt. Så bjud in någon som är på samma spår som dig, som vill se på film och diskutera film, men klargör att det inte är någon knullträff eller dejt, utan enbart en vanlig filmkväll.

Artiklar som kan falla dig i smaken: