Mellan åren 2016 – 2019 har produktionsbolaget Pixar bara släppt en handfull nya filmer, de flesta av dem är uppföljare, som Toy Story 4 och Hitta Doris.

Från 2016 – 2019 har Pixar mestadels släppt uppföljare förutom Coco som blev enormt uppskattad, vi pratar om fem filmer genom de åren. 2020 har varit lite annorlunda då vi fått se ändring på detta då de bland annat släppt filmerna Onward och Soul. Vi kommer med tiden få se flera original filmer så som Luca och Turning Red.

Det är Pixars nya animation-chef Pete Doctor (Inside Out) som berättar för THR att uppföljare är viktigt del för Pixar. Det beror högst troligen på ekonomin.

Doctor berättar följande:

– För en tid sedan släppte vi för många uppföljare i rad, men nu fokuserar vi på nytt material som jag är extremt exalterad över. Anledningen till alla dessa uppföljare beror på den ekonomiska säkerheten för produktionsbolaget.

Docter berättade att vi kommer få se mycket nytt spännande material av Pixar kommande åren men också att produktionsbolaget kommer ha ett närmre sammarbeta tillsammans med Disney+.

Filmen Luca kommer vi högst troligt att få se om ett år. Vilken är din favoritfil av Pixar?

Läs fler filmnyheter på Cineasten!

Artiklar som kan falla dig i smaken: