December är här och 2022 lider mot sitt slut. Vad passar väl då bättre än att tillbringa den mörkaste tiden på året med julfilmer i mängder, efterlängtade premiärer, spännande säsongsavslutningar och annat magiskt innehåll på Kanal 5, Kanal 11, Kanal 9 och discovery+. Therése Lindgrens Dumpad får premiär 2 december exklusivt på discovery+, en dramakomediserie om hur det är att vara ung vuxen och leva med psykisk ohälsa, bli hjärtekrossad och samtidigt förhålla sig till sociala mediers alla filter och fasader. Sveriges största kändistävling, där enda regeln är att inte komma sist, får i den rafflande säsongsuppgörelsen äntligen sin Herre på täppan korad. Och så firar Filip och Fredriks Alla mot alla säsongsfinal med pompa och ståt i Avicii Arena.

Kommande premiärer på discovery+

Dumpad
Premiär 2 december exklusivt på discovery+

Therése Lindgren är en av Sveriges främsta kreatörer på sociala medier och Youtube. Nu debuterar hon som serieskapare med nästa discovery+ original, Dumpad. Dumpad är en dramakomediserie om kampen mot psykisk ohälsa som ung vuxen och att uppnå sina drömmar i en värld som domineras av sociala medier. I rollerna ses en ung framstående skådespelarensemble med bland andra Didi Cederström (En våldsam kärlek) Nora Rios (Kalifat), Arman Fanni (Innan vi dör) och artisten Daniela Rathana.

OS-Krönikan 2022
Premiär 29 december på Kanal 5 och discovery+

Jonas Karlsson ser tillbaka på historiska vinter-OS i Peking och tar oss med till svenska framgångar, medaljer och höjdpunkter. Krönikan består av två delar, där första delen visas 29 december klockan 20:00 och andra delen 30 december klockan 20:00 på Kanal 5.

NY DOKUMENTÄR

Jamie vs Britney: The Father Daughter Trials
Premiär 17 december på discovery+

Superstjärnan Britney Spears är fri från pappa Jamies förmyndarskap och kan för första gången på 13 år fatta beslut om sitt eget liv. Men hade Jamie egentligen goda intentioner? Eller var det bara ett sätt för honom att se till att pengarna fortsatte rulla in?

RAFFLANDE UPPGÖRELSER OCH FINALER

Mullvaden, säsong 2
Final 8 december på Kanal 5 och discovery+

Spektakulära och kluriga tävlingar, en nervkittlande gissningslek, ett gäng folkkära svenskar och en hemlig sabotör. Kämparanda och samarbete å ena sidan, ständigt misstänkliggörande och detektivarbete å den andra – detta är publikfavoriten Mullvaden. Vem är då andra säsongens Mullvad? Deltagare inkluderar Sofia Wistam, Tess Merkel, Johanna Lind Bagge, Thomas Wassberg, Lisa Ajax, Rickard Olsson, Antonija Mandir, Patrick Ekwall, Armand Krajnc och Anders Svensson.

Tidigare säsong finns att streama på discovery+

Herre på täppan
Final 11 december på Kanal 5 och discovery+

I Sveriges största kändistävling slåss 40 kändisar mot varandra i galna tävlingar. Det finns bara en regel – kom inte sist. I Herre på täppan tävlar bland annat Anna Book, Bingo Rimér, Daniel Paris, Lisa Anckarman, Mackan Edlund, Magnus Hedman, Renaida Braun, Caroline Aronsson med flera.

Alla mot alla, säsong 8
Final 14 och 15 december på Kanal 5 och discovery+

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samlar några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt. Missa inte säsongsfinalen i två delar från Avicii Arena, Stockholm.

Tidigare säsong finns att streama på discovery+

Kompani Svan
Final 19 december på Kanal 5 och discovery+

Tolv kända svenskar mönstrar under ledning av Gunde Svan, Mikael Tornving och svensk militär. Det krävs en vilja av stål – och blod, svett och tårar. Under den första säsongen av Kompani Svan deltar inga mindre än Agneta Sjödin, Niclas Wahlgren, Magnus Hedman, Doreen Månsson, Daniel Paris, Lulu Carter, Anton Ewald, Elisa Lindström, Harald Treutiger, Joy M’Batha, Josephine Qvist och Viktor Frisk.

Hide and seek, säsong 3
Final 22 december på Kanal 5 och discovery+

I en efterlängtad tredje säsong av Hide & Seek, Sveriges läskigaste kurragömmalek, har Jocke och Jonna tagit sig till en militäranläggning där hemska labbtester gått fel och påverkat lokalbefolkningen. Jocke och Jonna gör en deal med ägarinnan av stället för att få ha sin kurragömmatävling på platsen i utbyte mot att hon får deltagarna som åker ur tävlingen.

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+.

LÄS OCKSÅ: Premiär för Farmen 2023

Julfilmer i mängder på discovery+ december 2022

Temaveckor på Kanal 5, ett urval

För mer info samt senast uppdaterad tablå – se presstjänsten.

Jason Bourne
The Bourne Identity: 9 december 20:00
The Bourne Supremacy: 10 december 20:00
The Bourne Ultimatum: 16 december 20:00
The Bourne Legacy: 17 december 20:00
Jason Bourne: 17 december 23:00

Jurassic Park
Jurassic World: 27 december 20:00
Jurassic World: Fallen Kingdom: 28 december 20:00
Jurassic Park: 1 januari 20:00
The Lost World: Jurassic Park: 2 januari 20:00
Jurassic Park III: 3 januari 20:00

Storfilmer, ett urval

Tillbaka till framtiden 1-3
Visas på Kanal 5 mellan 20-22 december vid 18:00

Notting Hill
Visas på Kanal 5 den 22 december klockan 20:00

Sagan om de två tornen
Visas på Kanal 5 den 25 december klockan 20:00

Sagan om konungens återkomst
Visas på Kanal 5 den 26 december klockan 20:00

Den oändliga historien
Visas på Kanal 5 den 29 december klockan 18:20

Bridget Jones dagbok
Visas på Kanal 5 den 30 december klockan 21:00

Samtliga nedan julfilmer finns tillgängliga från 3 november på discovery+

Christmas at Castle Hart
Premiär 1 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Brooke reser till Irland över jul för att söka sina rötter. När hon träffar Aiden och misstas för en omtalad eventplanerare anlitas hon för att ordna slottet Harts julfest.

One December Night
Premiär 2 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Två artistmanagers måste glömma sitt gamla groll när de får i uppdrag att se till att deras rockstjärnepappor återförenas för en sista magisk julkonsert.

Sister Swap: A Hometown Holiday
Premiär 3 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Systrarna Jennifer och Meg har bytt stad med varandra inför jul. Jennifer vill genomföra ett julmirakel i hemstaden och öppna den gamla biografen och visa en sista film.

Sister Swap: Christmas in the City
Premiär 4 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Systrarna Jennifer och Meg bor i olika städer. Jennifer driver restaurang i Salt Lake City och Meg sköter familjens bageri i hemstaden Hazelwood. Men inför jul byter de stad med varandra för att få ny inspiration.

Christmas Sail
Premiär 5 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Liz tar med sin dotter hem över jul för att ta hand om sin pappa som hon förlorat kontakten med. Hon tänker inte vila förrän julen är perfekt och relationerna lagade.

Christmas for Keeps
Premiär 6 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

I juletid återvänder barndomsvännerna till hemstaden för att träffas och hylla favoritläraren som nyligen gått bort. Mötet för med sig minnen och gamla känslor väcks.

Christmas in Harmony
Premiär 7 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

När Harmony inte får sin befordran till jul åker hon hem till North Carolina och blir inlurad i ett projekt – att leda julkören. Och det tillsammans med expojkvännen.

Coyote Creek Christmas
Premiär 8 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Framgångsrika Paige kommer hem över jul. När hon inser att föräldrarnas värdshus hankar sig fram ordnar hon ett storlaget julfirande – och julens magi får saker att hända.

Sugar Plum Twist
Premiär 9 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Ballerinan Natalia kommer hem över jul och hjälper unga dansaren Viviana efter att hon missat rollen som Karamellfen i Nötknäpparen. Nu vill hon ha revansch – med en twist.

A Royal Queens Christmas
Premiär 10 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Dee Dee står plötsligt utan pianist till julshowen och hittar Colin som ställer upp. När det börjar slå gnistor får Dee Dee veta hemligheten – han är egentligen en prins.

A Very Merry Bridesmaid
Premiär 11 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Leah fyller år på julafton och hennes bror snor hennes 30-årsdag som bröllopsdag. Men barndomskärleken är i stan och har bestämt sig för att hon ska firas ordentligt.

’Tis the Season to be Merry
Premiär 12 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Merry reser till snöiga Vermont för att få ny inspiration till en bok om relationer. Hon får nya perspektiv och återfinner julglädjen med charmige hjälparbetaren Adam.

A Holiday In Harlem
Premiär 13 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Jazmin är känd för två saker: hon är en fantastisk affärskvinna och hon vägrar fira jul i Harlem, där hon växte upp. När släkten behöver henne måste hon tänka om.

Christmas in Tahoe
Premiär 14 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Claire är nära att besanna drömmen om att bli artistbokare i Las Vegas när hon får veta att den årliga julshowen på familjens hotell i Lake Tahoe riskerar att ställas in. Hon blir tvungen att ta hjälp av expojkvännen och hans band för att rädda showen – och kanske deras kärlek för varandra.

Open by Christmas
Premiär 15 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Nicky kommer hem för att fira jul och hittar ett oöppnat julkort från en hemlig beundrare på högstadietiden. Nu måste hon och bästisen ta reda på vem som skickade kortet.

Crashing Through the Snow
Premiär 16 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Maggie känner sig vilse inför jul när barnen ska fira jul med exmaken. Men när exmakens nya flickvän bjuder in både Maggie och sin egen bror Sam händer något oväntat.

A Kiss Before Christmas
Premiär 17 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Ethan vaknar upp en julmorgon till ett helt nytt liv. Hans fru och barn är borta, han är förmögen och framgångsrik. Nu gör han allt för att få tillbaka sin familj.

The Christmas Promise
Premiär 18 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Nicole drabbas av sorg men lär sig att hitta vägen framåt med hjälp av snickaren hon anlitat för att renovera huset där det var tänkt att hon och fästmannen skulle bo.

The Christmas House 2: Deck Those Halls
Premiär 19 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Mike Mitchell längtar efter en lugn och fridfull jul men råkar bli indragen i en julpyntstävling mot brorsan Brandon. Eftersom allt ska sändas på TV lägger de ribban högt.

Next stop, Christmas
Premiär 20 december på Kanal 11, repriser visas under december på Kanal 5

Angie har bestämt sig för att fira jul ensam, men hennes vanliga pendeltåg förvandlas till ett jultåg som tar henne tillbaka i tiden och släpper av henne i hemstaden.

LÄS OCKSÅ: Ny skräckfilm skrämmer slag på publiken

Artiklar som kan falla dig i smaken: