Vilken resa han gjort, från att vara utskrattad romcom-symbol till att bli en högst respekterad personlighet i Hollywood. I en intervju berättar Ryan Reynolds om filmerna han är mest stolt över – och The Proposal är inte en av dem.

Nej, idag finns det ingen personlighet i Hollywood som är större än Ryan Reynolds. Den kanadensiska skådespelaren håller på att bli en ikon för sin generation med en serie av roliga, självutslämnande roller, inklusive sin huvudroll som Deadpool, den mycket älskade superhjälten som inte spelar enligt några regler. Lägg till en rad actionfilmer och den ovanligt icke-pinsamma rollen i romantiska komedier, och Reynolds har skapat sig en filmbibliografi som få ledande män hade kunnat hoppas uppnå.

Så vilka av sina filmer är Ryan Reynolds mest stolt över?

Under en intervju med GQ blev stjärnan ombedd att välja sina favoritfilmer han själv är med i, på vilket han svarade:

Buried, Adventureland, The Voices och Mississippi Grind. Jag älskar Deadpool med mitt sista bankande hjärtslag.

Vissa av dessa filmer kanske är okända även för hans mest hängivna fans. Inte minst The Voices, en kritikerrosad men förbisedd mörk komedi om en man som kämpar med gott och ont, förkroppsligat genom hans katt och hund, där den förstnämnda försöker övertyga honom att bli en mördare. Ett år efter den släpptes Mississippi Grind, där Reynolds spelar rollen som en lyckobringare för en äldre gambler.

LÄS OCKSÅ: Sylvester Stallone vill återvända som King Shark

Artiklar som kan falla dig i smaken: