Foto: Viaplay.

Den andra säsongen av originalserien Den som dräper – Mörkret har varit en stor tittarsuccé och är den mest sedda danska originalserien på Viaplay någonsin. Veckans vårpresent från Viaplay till tittarna är därför att släppa alla resterande avsnitt redan nu på söndag, så krimälskarna får njuta av hela säsongen i ett sträck.

Säsong 2 av Den som dräper – Mörkret hade premiär på Viaplay den 28 mars och mottagandet har varit så stort att Viaplay nu beslutar att ge tittarna tillgång till de sista fem avsnitten redan på söndag den 11 april. 

TIPS:

Film och serienyheter

– Vi är väldigt glada och ganska överväldigade av den stora respons som vi har fått på andra säsongen av Den som dräper – Mörkret i hela Norden. Serien är den tredje mest sedda av alla Viaplays originalproduktioner, endast överträffad av Lyckoviken säsong 2 och Älska mig säsong 2. Som tack för det här stora engagemanget från tittarna släpper vi nu alla resterande avsnitten från söndag, så man kan njuta av hela den spännande säsongen på en gång, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group.

Även den första säsongen av Den som dräper – Mörkret satte tittarrekord då den hade premiär på Viaplay i mars 2019. Säsong 2 av det mörka, danska kriminaldramat – där vi får en inblick i en kallsinning mördares psyke – sågs av ännu fler. Och nu har tittarna alltså möjlighet att binge-titta på alla avsnitt från både säsong 1 och 2.

I säsong 2 av Den som dräper – Mörkret får vi följa profileraren Louise Bergstein, spelad av Natalie Madueño, som denna gång blir personligt involverad i utredningen av ett fruktansvärt mord. Handlingen tar sin början med tre olösta mord på unga män på danska Fyn. Trots att männen mördades inom loppet av några månader, och under liknande omständigheter, lyckades polisen inte att lösa morden. Fem år senare står de nu fortfarande utan svar.

Louise har just tagit sig an uppdraget när ännu en ung man hittas mördad under liknande omständigheter. Nu måste Louise lösa mordgåtan innan ännu ett offer skördas, men vad hon missar är att hon kan ha en personlig koppling till mördaren – som visar sig vara mycket mer cynisk och intelligent än hon någonsin hade kunnat ana.

De andra huvudrollerna i säsongen spelas av danska Helle Fagralid och norska Tobias Santelmann, känd bland annat från Exit och Atlantic Crossing

Den som dräper – Mörkret 2 produceras av Miso Film och är skriven av huvudförfattaren Ina Bruhn med Per DaumillerTine Krull Petersen och Bo Hr. Hansen som avsnittsförfattare. Konceptuerande regissör är Jonas Alexander Arnby.

Säsongen består av åtta avsnitt à 45 minuter som från söndag den 11 april alla kan streamas på Viaplay

Artiklar som kan falla dig i smaken: