Det är reportageboken Klubben skriven av Matilda Voss Gustavssons som nu kommer att bli film. Boken handlar om att Gustavsson intervjuar 18 kvinnor som berättar om övergrepp av kulturprofilen Jean-Claude Arnault.

Boken publicerades den 21 november 2017 och skakade om hela Svenska Akademin, boken slog hel enkelt ned som en bomb, som i sin tur ledde till våldtäktsdom. Arnult hade starka band till Svenska Akademin och reportaget gjorde att Nobellpriset i litteratur 2018 inte delades ut. För en tid sedan dömdes Arnault för våldtäkt. Voss bok Klubben gjorde att hon tilldelades journalistpriset 2018 och Klubben blev den mest sålda boken under 2020 berättar Dagens Nyheter.

Värt att nämna är att manuset till filmen är skrivet av Danska Maren Louise Käehne

Matilda Voss Gustavsson berättar:

– Det känns helt fantastiskt, Framför alltför att det är Maren Louise Käehne som skriver manuset. Hon är en av de absolut bästa manusförfattaren just nu, jag älskade Hjärter Dam.

Vem som kommer att regissera filmen vet vi inte i nuläget, vi vet heller inte vilka skådespelare vi kommer att få se i filmen. Voss säger själv att hon inte haft en tanke på vem som kommer ha huvudrollerna än så länge. 

Jean-Claude Arnault fick 2,5 års fängelse för våldtäkten den 4 december 2018.

Läs mer om tips på nya filmer på Cineasten.

Artiklar som kan falla dig i smaken: