Han Solo-filmen knockade inte filmfestivalens publik.

Disney filmer

Disneys senaste Star Wars-film, som handlar om den klassiske karaktären Han Solos ungdomsår, fick ett ljummet bemötande på Filmfestivalen i Cannes. Något som märks på filmens relativt låga Metascore.

Ron Howards Star Wars-film gjorde inte den Cannes-succé många hade hoppats på. Filmen hade premiär den 15 maj och även om den möttes av en stående ovatiion, ska det tilläggas att stående ovationer inte är särskilt ovanligt på den franska festivalen. Responsen ska ha varit mycket svalare än för exempelvis Spike Lees BlacKkKlansman.

Solo: A Star Wars Story handlar om den klassiske karaktären Han Solos ungdomsår och i rollerna ser vi bland andra Alden EhrenreichWoody HarrelsonEmilia ClarkeDonald Glover och Paul Bettany. Kritikerresponsen har minst sagt varit blandat och på Metacritic kan vi se att betyget sträcker sig från 91 av 100 av Consequence of Sound till 25 av 1000 av New York Post. Av 33 kritiker ligger snittbetyget på 66 av 100, vilket är ungefär samma nivå som Rogue One och betydligt lägre än filmerna i den parallella trilogin.

Hur det ska gå framöver för Solo: A Star Wars Story återstår att se, men vi håller givetvis tummarna för att kritiken tar en positiv vändning. För fler kommande Disneyfilmer, se hit!

Artiklar som kan falla dig i smaken: