Det finns en längtan efter mer av serien Kalifat. Det finns till och med en Facebookgrupp vid namn Vi som vill ha säsong 2 av KALIFAT (SVT). TV-serien Kalifat hade premiär på SVT och SVT Play i januari 2020. Serien bestod av åtta avsnitt men det var inte nog för tittarna som vill ha mer och kräver fler svar av de lösa trådarna serien lämnade efter sig. I dagsläget är det 460 medlemmar i gruppen.

Detta handlar Kalifat om

Pervin (Gizem Erdogan), en nybliven mamma, har flyttat från Sverige till Raqqa i Syrien med sin man Husam (Amed Bozan) som är IS- krigare. Hon får höra att en man från terrorgruppen ska skickas till Sverige för att utföra ett terrordåd. Pervin ringer hem till Sverige för att få tag på svensk polis för att förvarna om mannen som kallas “Resenären”. Hon får tag på den SÄPO- agenten Fatima (Aliette Opheim) som tar sig an fallet men stöter på bekymmer när hennes kollegor inte är särskilt intresserade av hennes uppgifter. Samtidigt följer serien tonårstjejerna Sulle (Nora Rios), Lisha (Yussra El Abdouni) och Kerima (Amanda Sohrabi) som inte har någon kunskap om Islam men som börjar intressera sig både religöst och politiskt. Med hjälp av elevassisten Ibbe (Lancelot Ncube) börjar tjejernas syn på Islam radikaliseras och de försvinner in i extremismen av den Islamiska staten. 

Tittarna hoppas på Kalifat säsong 2
Foto: SVT

Tittarna får inte nog – kräver Kalifat säsong 2

Kalifat var den mest streamade tv-serien någonsin på SVT Play inom kategorin vuxendrama rapporterade Omni. De åtta avsnitten hade i snitt ungefär 600 000 visningar vardera bara under den första månaden. Serien blev otroligt populär och än idag finns önskan från publiken att det ska släppas en uppföljare till den första och just nu enda säsongen av serien. 

– Det är många som skriver till oss och undrar, det har ju till och med startats en Facebookgrupp som kräver en säsong två! Men det var inget vi planerade för, och om en serie haft ett genomslag som ”Kalifat” så duger så klart inget snabbproducerat för att tillfredsställa ett hungrigt behov. Därför ber vi att få återkomma i frågan. Inom en inte alltför lång tid, sa SVT:s dramachef Anna Croneman i en intervju med Aftonbladet 2020. 

Kalifat finns inte längre att se på SVT Play, men finns däremot att streama på Netflix. För mer läsning, se vår lista med Asta Kamma August bästa filmer och serier.

Karna Mahoney

Artiklar som kan falla dig i smaken: