Det är regissören Roland Emmerich som är sugen på att regissera mer krigsfilm efter storslagna Midway, men denna gång ska filmen handla om en av den ökända pansargeneralen Rommel.

Filmen Midway blev en större succé än vad man tidigare förutspått i antal biobesökare. Nu går det rykten om att regissören intervjuar folk och letar platser att filma inför en kommande WW2 film, detta bekräftar Cinema Blend. Emmerichs film Midway tar bara upp det stora kriget runt i stilla havet och nu vill han göra film baserad på Tysklands version i öknen.

Filmen kommer handla om pansargeneralen Rommel som även kallades Öken räven, han är en av de största generalerna i Tyskland under kriget och pansar kriget gick bättre med Rommel som general. Rommel var troligen också med om en kupp att försöka avsätta Hitler genom att mörda honom, han var en pjäs i det misslyckade Operation Valkyrie.

Emmerich berättar mer om filmen,

Rommel började sin karriär som militär lärare och blev handplockad av Hitler själv, han fick därför uppgiften att styra Tysklands skräckinjagande pansartrupper som i fronten bestod av väldesignade Tiger stridsvagnar. Rommel var en skicklig general framförallt i öknen där han kallades Öken räven. Att Rommel skulle vara med i Valkyria-kuppen kan vi inte till 100% lita på. 

Det är verkligen en intressant person att göra krigsfilm om men just nu jobbar Emmerich på filmen MoonfallMidway

Är du sugen på mer krigsfilm av Emmerich?

Artiklar som kan falla dig i smaken: