Den danska serien Try Hard handlar om esport och är skapad av regissören och artisten Anders Morgenthaler med Allan Hyde (True Blood). De berättar den här åtta avsnitt långa komediserien historien om de tvivelaktiga metoderna fem unga gamers tar till för att slå igenom på den internationella esport-scenen. Serien finns i sin helhet på Viaplay.

Sebastian (Ari Alexander) är 24 år, bor hemma och spenderar all sin tid genom att spela ‘Counter-Strike’. När hans föräldrar till slut slänger ut honom behöver Sebastian börja tjäna pengar för första gången någonsin – och vad kan vara bättre än att starta en professionell karriär inom esport med sina vänner? Tyvärr kommer de snart att upptäcka att vägen till framgång inte kommer utan stenhård konkurrens och att esport-världen är allt annat än ett oskyldigt spel…

Motspelare i Try Hard är Patrick Hansen, Niclas Kølpin, Mohammed Djeziri och Alexander Magnússon. Serien är producerad av New Creations och regisserad av Anders Morgenthaler. För närvarande pågår inspelningarna i den danska regionen Zealand.

Här hittar du fler nyheter om filmer och serier.

Artiklar som kan falla dig i smaken: