Under fredagskvällen sändes den 17:e upplagan av svenska tv-priset Kristallen live från Cirkus i Stockholm där tv-insatser prisades och hyllades. Kanal 5 och discovery+ belönades med flertalet Kristallen-statyetter när Estonia – Fyndet som ändrar alltSpökjakt och Älskar, älskar inte vann de prestigefyllda priserna. 

– Att tävla med tv är lite som att tävla med barn – alla älskar sina barn, och vi älskar verkligen alla våra tv-program. Vi är så otroligt stolta över allt innehåll vi har skapat tillsammans i år, och kvällens alla nominerade och vinnare visar verkligen på den fina bredd vi har i vår fantastiska TV-familj, säger Axel Eriksson VP Content and Programming Discovery Networks Sweden.

”Stort tack till alla involverade.”

För andra året i rad vann storfavoriten Spökjakt en kristall, och den åtråvärda kategorin ”Tittarnas favoritprogram”. 

– Vilket engagemang det här programmet har, det verkar inte finnas något stopp för det. Det är helt otroligt. Tillsammans med teamet och alla på Discovery har vi gjort denna vinst möjlig. Stort tack till alla involverade och alla som följer och tittar på vårt innehåll, säger Joakim Lundell

Estonia – Fyndet som ändrar allt vann Kristallen för ”Årets granskning”.

– Med risk för att min röst kommer brista lite grann, men det här är fantastiskt kul. Tusen hjärtligt tack och jag vill tacka de medverkande, de överlevande och anhöriga som har gett oss tillåtelse att skildra en så stark historia, säger Henrik Evertsson.

Älskar, älskar inte vann kategorin ”Årets reality”

– Det här var mycket mer än jag kunde föreställa mig, helt underbart. Att stå på scenen och ta emot priset var både lite läskigt, men också helt fantastiskt. Att efter alla timmar man lagt ner, tillsammans med alla deltagare och alla som har jobbat med programmet, så var det ett väldigt fint och härligt avslut. Jag tror att vi vann priset för att vi ändå visar kärlek och hur stark kärlek är som övervinner det mesta, säger Sandra Bodmark Mtemi. 

discovery+ och Kanal 5 kammade hem flera åtråvärda kristallenstatyetter i kategorierna ”Tittarnas favoritprogram”, ”Årets granskning” och ”Årets reality”, under Krisallengalan som sändes från Cirkus i Stockholm under fredagen.

Artiklar som kan falla dig i smaken: