Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson spelar huvudrollerna i Viaplays originalserie Två systrar. Serien har premiär efter sommaren. Berättelsen är baserad på trilogin av Hannah Widell och Amanda Schulman. Nu släpps de första intervjuerna bakom kulisserna från serien där fler namn i rollistan presenteras. Inte minst ser vi Lia Boysen, Hannes Fohlin och Jens Hultén, som gör efterlängtad comeback. Det blir dessutom David Larssons skådespelardebut. Två systrar har premiär tidigt i höst på Viaplay.

Jens Hultén spelar förälder

I september är det premiär för Viaplays nya originalserie Två systrar som handlar om systrarna Alicia (Dilan Gwyn) och Vanessa (Julia Ragnarsson). De är bästa vänner men börjar glida isär i jakten på att hitta sin identitet i vuxenvärlden. Alicia lever ett lyxigt liv i övre medelklassen på Östermalm och ser ut att ha det perfekta livet med sin sambo Philip (Hannes Fohlin). Men under ytan krackelerar fasaden och kärleksrelationen. Vanessa gör kometkarriär i tv-branschen men hamnar lätt i ett destruktivt beteende i Stockholms nattliv och faller handlöst för musikproducenten Martin (David Larsson). Samtidigt kämpar hon för att värna om sin lillasyster där vad som avses vara ansvar och omtanke lätt misstolkas.

TIPS: Få med dig tips på nya bra serier här

I övriga roller ser vi också Happy Jankell som väninna och systrarnas föräldrar spelas av Lia Boysen och Jens Hultén.

– Jag tror att publiken kommer gilla Två systrar för det handlar om kärlek, syskondrama, familjedrama och är rolig med hög igenkänningsfaktor, säger Julia Ragnarsson.

– Den här serien handlar väldigt mycket om att komma ihåg vem man är. Både Vanessa och Alicia utvecklas genom säsongen och måste växa upp på sina olika sätt, säger Dilan Gwyn.

För musikern David Larsson blir Två systrar hans skådespelardebut. 

– Jag kan känna igen Martins intresse för musik eftersom jag också arbetar med det och hans rädsla för relationer, att det innebär att övriga livet är över. Men också att våga ta steget när kärleken drabbar en så hårt, säger David Larsson. 

Består av åtta avsnitt

Två systrar är regisserad av Julia Lindström. Hon har även skrivit manus tillsammans med Amy Black Ndiaye. Serien är fritt baserad på romansviten Två systrar av Hannah Widell och Amanda Schulman. Producenter är Alexia af Kleen, Cecilia Forsberg Becker och exekutiv producent är Georgie Mathew på Yellow Bird.

Två systrar i åtta delar har premiär tidigt i höst på NENT Groups streamingtjänst Viaplay

Artiklar som kan falla dig i smaken: