Säsong två av den animerade barnfavoriten ”Hunden Ib” produceras exklusivt för Paramount+. Den blir därmed tjänstens första egna produktion i Norden. Bakom serien står VIS KIDS, en del av ViacomCBS International Studios, och MiniCosmos.

Nu är det klart att ”Hunden Ib” blir den första Paramount+ Original som produceras exklusivt för streamingplattformen i Norden. Nya Paramount+, som lanseras i Sverige den 25 mars, bekräftar nu sin ambition att investera i lokala produktioner som en del av erbjudandet i Norden.

”Vi letar konstant efter det bästa innehållet världen över och idag är jag mycket glad att meddela att vi har hittat en fantastisk liten hund som heter Ib här i Norden. Det här är vårt första steg i att investera i lokala nordiska produktioner för Paramount + och det känns väldigt kul att vi tillsammans med vår partner MicroCosmos kan presentera en ny säsong av den populära barnserien ”Hunden Ib”, säger Jesper Dahl, GM Nordics.

”Hunden Ib” produceras av VIS KIDS, en del av ViacomCBS International Studios, i samarbete med det danska animationsföretaget MiniCosmos. Serien riktar sig till barn i förskoleåldern. Första säsongen, som kommer att finnas på Paramount+ vid lansering, lockade stor publik när den visats på flera nordiska public service kanaler under 2016. Säsong två produceras nu exklusivt för Paramount+ och kommer att ha premiär sommaren 2021. Ett spännande tillskott till tjänstens redan stora utbud av barn- och familjeunderhållning.

”VIS KIDS skapar innehåll för alla plattformar både inom ViacomCBS och för våra partners. I och med lanseringen av Paramount+ är tillgängligheten av lokalt innehåll högt prioriterad av ViacomCBS, och jag är glad att VIS KIDS fortsätter att fungera som en partner i produktion och utveckling av lokalt kvalitetsinnehåll för barn runt om i världen.” säger Nina Hahn, chef för VIS KIDS.

Paramount+ kommer att vara tjänsten för det bästa från ViacomCBS, inklusive storfilmer från Paramount, exklusiva titlar från SHOWTIME, egenproducerade serier, globala och lokala produktioner från VIS, nya serier från MTV och Nickelodeon och ett stort bibliotek av reality, komedi och barntitlar. Det i kombination med expansionen av Pluto TV internationellt vid lanseringen av Paramount+ kommer att ytterligare etablera ViacomCBS som en ledande aktör på den globala streamingmarknaden.

Läs fler filmnyheter här på Cineasten.

Artiklar som kan falla dig i smaken: