“The Other Side of the Wind” – Över 10 000 klipp har kategoriserats

Orson Welles i "B som i Bluff"

Den legendariske regissören Orson Welles hann aldrig avsluta sin sista film, “The Other Side of the Wind”. Tidigare i år kunde vi rapportera att Netflix har tagit över projektet, och idag kan vi meddela att det går framåt med stormsteg!

Det var först som en Indiegogo-kampanj färdigställandet av Orson Welles sista film “The Other Side of the Wind” fick sig en skjuts. Stora filmskapare initierade kampanjen som kom att nå många cineasters hjärtan och väcka streamingbolaget Netflixs intresse. Producenten Frank Marshall övervakar projektet och regissören, tillika Orson Welles vän, Peter Bogdanovich ska vara med och klippa filmen.

Nu skriver Indiegogo i ett pressmeddelande att 1000 rullar av 16mm- och 35mm-film har rekonstruerats. Varje rulle har fått ett eget nyckelnummer för att sedan scannas in – en försiktig process av manuellt arbete som tar cirka tre timmar per rulle. Scanningen har genomförts av Technicolor och förväntas vara färdigt nu i dagarna.

Medan materialet har blivit scannat och behandlat har projektets klipp-assistenter förberett för klippning genom att bryta ner all film i individuella tagningar och sorterat dem efter scennamn och nummer. I dagsläget har de redan sorterat upp över 10 000 klipp! 

Trots att mycket redan har bearbetats är det fortfarande en lång väg kvar innan filmen kan visas. Kvantiteten material överträffar allas förväntningar och likaså kvaliteten. Negativen ska vara i absolut toppskick och om vi ska tro på pressmeddelandet är 4K-fotot “absolutely stunning” och att få ta del av detta material är tillräckligt för att få varje filmälskares hjärta att slå ett extra slag.

Att Netflix har tagit över projektet med filmen bådar gott för oss filmälskare. Betyder det att vi snart kommer att kunna se den på streamingtjänsten? Håller Netflix på att visa ett större intresse för arthouse filmer? Filmtopp har kikat på streamingtjänstens nästa år och listar Netflix 2018 – nya bra filmer att se.

Tror du att Orson Welles sista film kommer att motsvara de höga förväntningarna?

Artiklar som kan falla dig i smaken:

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras. Required fields are marked *