Det verkar ännu inte vara över för GSI-profilen. I en intervju med tidningen Filmtopp berättar skaparen Anders Nilsson att det med stor sannolikhet kommer nya Johan Falk-filmer. Men det kommer att dröja ett tag innan något sådant blir ett faktum. Först ska vi få ta del av tre böcker om karaktären, där den första av dem har premiär i dag.

Nu kan du få hem Johan Falk-boken Slutet var bara början som bygger vidare på filmen Slutet från 2015. Den här gången dyker ett nytt hot upp för Falks familj, vilket gör att han måste dyka upp till ytan igen.

– Filmerna har byggt på att vi följer karaktärerna väldigt nära i sina miljöer, nästan inne i huvudet på dem. Det är ju en väldigt litterär form att vara så tätt inpå karaktärerna, så den stilen har vi kunnat utveckla med böckerna. Det har verkligen passat att göra tre böcker, säger Anders Nilsson till Filmtopp.

Foto: Nordisk Film.

Fansen kan vänta sig fler Johan Falk filmer

Efter Slutet var bara början kommer ytterligare två böcker att släppas, med premiär under 2024 och 2025. Därefter hoppas Anders Nilsson på att få fram en ny säsong med filmer, och enligt Filmtopp har han fått med sig hela teamet ombord.

Artiklar som kan falla dig i smaken: