Det finns idag ett stort antal populära streamingtjänster att välja mellan och det är viktigt att välja en säker streamingtjänst.

Eftersom många streamingtjänster innebär att du behöver prenumerera på tjänsten för att kunna nyttja deras streaming-utbud, betyder det också att du kommer att behöva koppla tjänsten till ditt bankkort eller via autogiro. Det är därför viktigt att du använder dig av streamingtjänster som har bevisat säker betalning.

Nedan kommer vi att gå in närmare på några av de streamingtjänster som du kan klassa som säkra. Under varje alternativ får du en översikt över de betalningsalternativ som finns, samt dina möjligheter att avsluta ditt abonnemang när du önskar.

Några av de bästa streamingtjänsterna för svenskar

Idag finns det som nämnt ett stort antal streamingtjänster att använda sig av. Många av dessa alternativ kostar dig en summa varje månad eller år, beroende på vilken typ av abonnemang du väljer att använda dig av.

I Sverige har vi några populära streamingtjänster som är gratis, bland annat TV4 Play, SVT och UR Play. Det är också möjligt att skaffa ett gratis lånekort på någon av Sveriges bibliotek där det är möjligt att låna filmer att streama, via deras egen streamingtjänst Cineasterna.

Många av de streamingtjänster du använder dig av ger dig möjlighet att logga in med inloggningsuppgifter eller via BankID, precis som när du spelar casino med BankID inloggning. Då BankID alltid är det säkraste alternativet när det kommer till att logga in online.

Nedan kan du läsa mer om några av de populäraste streamingtjänsterna i Sverige som alla har olika alternativ på abonnemang du kan välja mellan.

Netflix

Netflix är en av världens mest populära streamingtjänster och har ett av de bredaste utbuden när det kommer till både filmer och serier för både barn och vuxna. Priserna på att ha ett streaming-abonnemang hos Netflix ligger på mellan 99 – 179 kr/mån, beroende på vilket alternativ du väljer. Du kan betala Netflix med kredit- eller betalkort, presentkort eller faktura. Du kan avsluta tjänsten när du önskar, om du använder dig av månadsabonnemang.

C More

Svenska C More är ett av svenskarnas mest älskade alternativ för streaming och är hem-plattformen för TV4-program samt ett stort utbud av andra filmer, serier och underhållning för barn. Dessutom är CMore ett första val för sportälskare, eftersom att de ger dig tillgång till flera andra streamingtjänsters sportutbud.

Du kan välja mellan 3 olika abonnemang hos C More för 149 kr/mån, 199 kr/mån och 549 kr/mån. Om du väljer att binda din prenumeration på 12 månader blir din slutgiltiga summa för abonnemanget mindre per år. Du kan välja att betala med betalkort eller via autogiro (Klarna). Du kan avsluta tjänsten när du önskar i de fall där du använder dig av månadsabonnemang.

Viaplay

Viaplay är en unik streamingtjänst med ett gediget utbud av både nordiska och utländska sportsändningar, playkanaler, serier och filmer. Det är möjligt att välja mellan 3 olika abonnemang hos Viaplay för 149 kr/mån, 379 kr/mån eller 549 kr/mån. Du kan betala tjänsten antingen via betalkort eller via Klarna Direkt där du betalar för tjänsten från ditt bankkonto.

Disney Plus

Disney+ är en streamingtjänst som har ett stort utbud av bland annat Disneyfilmer och flera TV- och filmproducenter som bland annat Marvel, ABC och Star Wars. En streamingtjänst som passar hela familjen och som snabbt vuxit i popularitet i hela Europa sedan den blev tillgänglig. Du kan välja mellan att prenumerera på tjänsten per månad för 89 kr per månad, eller för 79 kr/mån om du väljer ett årsabonnemang.

Discovery Plus

Discovery+ är också ett omtyckt alternativ. Här hittar du streaming i alla möjliga former. Allt från både svenska och utländska underhållningsprogram, till dokumentärfilmer, filmer, sportsändningar och tv-serier. Du kan prenumerera på Discovery Plus från 49 kr/mån upp till 549 kr/mån beroende på vilket utbud du är ute efter.

HBO Max

HBO är en av de största när det kommer till streaming i USA och är också mycket populär här i Sverige. Några av de mest kända filmerna och serierna från HBO är bland annat Sopranos och Sex and the City. Du kan streama dessa, eller andra härliga filmer och serier från HBO genom att teckna ett månadsabonnemang för 89 kr/mån eller 699 kr/år.

Nackdelarna med abonnemang hos streamingtjänster

I takt med att streamingtjänsterna ökar, har man enligt studier sett att kostnaden för streamingtjänster i Sverige har ökat.  Ett starkt tips är därför att se igenom de olika streamingtjänsternas olika utbud innan du väljer att teckna ett abonnemang. Vi kan se en tydlig trend att svenskars streaming vannor har ökat med åren.

Det finns flera streamingtjänster som erbjuder “Allt i ett paket” för en högre månadskostnad, men med större sannolikhet kommer att ha ett utbud som passar hela familjens önskemål. Genom att välja ett eller ett par få alternativ för streaming, kan du få tillgång till ett stort utbud av underhållning utan att behöva betala för mycket varje månad.

Om du vill komma åt ett visst utbud på någon annan streamingtjänst än du vanligtvis använder dig av, kan du välja att teckna månadsabonnemang som du alltid kan välja att avsluta därefter. Vissa streamingtjänster kräver att du manuellt avslutar tjänsten om du inte önskar fortsätta din prenumeration. Kom därför alltid ihåg att ha en översikt över dina pågående abonnemang och avsluta de du inte använder så ofta för att minska dina kostnader.


Artiklar som kan falla dig i smaken: