Den norska produktionen Dag anses vara en av de bästa nordiska komediserien. Ja, även i Sverige håller vi den väldigt högt uppe tillsammans med klassiker som Solsidan, Hipp! Hipp! och Killinggängets alster.

Serien handlar om den trötte och likgiltige samtalsterapeuten Dag Refsnes som bara vill leva ett liv i ensamhet. Men hans syster Marianne insisterar på att han ska träffa någon, vilket leder till att han förälskar sig i en kvinna. Som om inte detta rör om Dags vardag tillräckligt, så har han sin hopplösa polare Benedikt, som ständigt behöver hjälp, att tänka på.

I serien ser vi utöver flera norska stjärnor även ett par tunga svenska skådespelare. Vi syftar förstås på Rolf Lassgård och Tuva Novotny, som det svenska folket håller varmt om hjärtat.

IMDb kan vi se att Dag serien har otroliga 8.5/10 i betyg, vilket är bland de högsta en nordisk serie någonsin haft.

Var kan man se Dag serien?

Dag rullade på norsk TV mellan 2010 och 2015, och var genomgående högst framgångsrik. Där är den naturligtvis väldigt enkel att hitta, inte minst via NRK (som är deras motsvarighet till SVT). Men var kan du streama Dag nu, här hemma i Sverige?

Serien fanns länge tillgänglig på SVT Play, och andra streamingtjänster har i perioder haft den uppe. Men i dagsläget finns det ingen prenumerationstjänst som har titeln inne. Men med detta sagt finns det fortfarande möjlighet att se Dag serien.

Du får helt enkelt vända dig till hyroch köptjänsten SF Anytime. De har för närvarande tre säsonger inne i deras digitala bibliotek.

Skulle den inte längre vara tillgänglig på SF Anytime när du väl vill se den, testa då att se över de andra streamingtjänsterna på nytt. Om inte, håll ut! Dag kommer alltid att dyka upp igen – förr eller senare.

LÄS OCKSÅ: Ruben Östlunds filmer rankade

Artiklar som kan falla dig i smaken: