Frakt är en finsk dramaserie, skapad och regisserad av Matti Kinnunen, som handlar om en grupp människor som på en rad olika sätt direkt blir inblandade i en internationell människosmuggling. Huvudrollerna spelas av Evelyn Rasmussen Osazuwa (Den norska oljefonden), Johannes Holopainen (All the Sins) och Alain Azérot (Black Earth Rising). Du som vill streamar Frakt på SVT Play.

Frakt skildrar en smugglad människas resa

På grund av våldsamheter i hemlandet måste Kiki (Evelyn Rasmussen Osazuwa) och hennes familj fly. Under flykten förlorar hon kontakt med sin man och dotter, men får veta att de är på väg till Finland.  För att få tillbaka sin familj måste Kiki nu göra en resa genom Europa. I Finland lever Riku (Johannes Holopainen) ett småbrottsligt liv, men på grund av ett rent misstag dras han ofrivilligt in i organiserad människosmuggling. Och en kvinnlig jurist, som i åratal stått i adoptionskö utan framgång, blir intressebevakare för ett barn vars föräldrar ingen vet var de finns.

Frakt är inspelad på Malta och i Finland och är producerad Fremantle Finland för YLE och har finsk, och även svensk, premiär hösten 2021.

Originaltitel: Rahti/Cargo
Produktionsland: Finland
Produktionsbolag: Fremantle Finland för YLE
Manus: Matti Kinnunen, Johanna Hartikainen, Tarja Kylmä, Veikko Aaltonen
Regi: Matti Kinnunen
Antal avsnitt: 8

Vill du hellre se någonting som får dig att skratta? Här tipsar vi på cineasten dig om roliga filmer att mysa till!

Artiklar som kan falla dig i smaken: