Mästerliga Star Wars spel har gjorts – Här är filmspel vi aldrig glömmer.

De flesta av oss vet att det är svårt att hitta bra filmspel. Ofta är det något som går snett på vägen och spelen blir själlösa tråkiga kopior av vad vi sett på film. Det finns det en del bra Star Wars spel som har gjorts under åren.

Det brukar ju heta att filmspel sällan blir särskilt lyckade. Under åren har vi sett massor av exempel på spel, som helt och hållet har varit snabba cash grabs. Helt gjorda utan varken känsla eller kreativitet. Detsamma gäller dock inte alltid när det kommer till Star Wars spel. Nä, under åren har det till och med blivit ett gäng som är riktigt, riktigt bra.

Return of the Jedi (SNES)

Från Return of the Jedi. Ett filmspel som släpptes till SNES:
Star Wars spel gjordes redan till SNES.

Detta gamla SNES-spel är en klassiker och rankas av IGN som ett av de bästa SNES spelen någonsin. Förmodligen på grund av den varierande miljön och hur väl de har lyckats ge liv åt de skruvade elementen från den klassiska äventyrsfilmen.

Att spelet är riktigt svårt hör såklart spelkonsolen till, men det är värt resan för att få spela med karaktärer som: Luke, Han, Chewie, Laia och en pilbågsskjutande Ewok.

Episode I: Racer (N64, DC, PC)

Anakins podracer kör i full hastighet.
Ett podracer race.

Det råder en del blandade åsikter om detta spel, men erkänn, även om du inte säger det högt så älskar du det. Känslan av att susa fram med podracers var ju helt fantastiskt fångat i denna gamla pärla. Du behöver inte hata Star Wars Episode I: Race bara för att Phantom Manace var en besvikelse.

Här har de tagit det bästa med filmen, den svettiga podracer-scenen och gjort det till ett actionfyllt racingspel tydligt inspirerat av klassiker F-Zero. Underbart!

Star Wars Battlefront I (PC, PS2, XBOX)

Bild från en poster till ett Star Wars-spel som heter Battlefront.
Från ett Star Wars-spel som heter Battlefront.

Battlefield inspirerade Star Wars Battlefront I är ett fantastiskt roligt actionspel. Här är det överlevnad som gäller för hela slanten, oavsett om du spelar som rebell eller sith. Spelet körs online på ett stort krigsfält där du helt enkelt ska krossa så många motståndare som möjligt, utan att stryka med. Möjligheten att kommunicera med dina medspelare förhöjer upplevelsen rejält och gör det till ett spel att minnas.

Jedi Knight II: Jedi Outcast (GCN, PC, XBOX)

Två fäktas med varandra i Jedi Outcast.
Från Jedi Outcast.

Jedi Outcast är en fin pärla som många av oss har goda minnen från. Sättet att hantera sin karaktär i de intensiva ljussabelduellerna kändes revolutionerande (och gör det i viss mån än idag)! Krnologiskt sätt utspelar sig Jedi Outcast efter Return of the Jedi och det är verkligen häftigt att utforska Star Wars-världen efter vad som hände i den omskakande Episode VI.

Knights of the Old Republic (PC, Xbox) – Ett Star Wars spel utöver det vanliga

Från Star Wars spel Knight of the Old Republic.
Från Star Wars spel Knight of the Old Republic. Ett fantastisk filmspel

Att KotOR toppar listan förvånar nog ingen. Detta mästerliga rollspel är inte bara ett fantastiskt Star Wars spel utan också ett av de bästa filmspel som någonsin har gjorts. Här får du utforska en hel del spännande planeter, fördjupa dig i Star Wars-historiken och bygga upp din karaktär med följe. Dialogen är suverän och designen är…makalös.

Detta vara alltså vår lista på bra Star Wars spel, som är filmspel utöver det vanliga. Om du saknar något spel får du gärna tycka till! Numera ägs Star Wars av Disney. Här hittar du vår lista på kommande Disneyfilmer.

Artiklar som kan falla dig i smaken:

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras. Required fields are marked *