Överambitiöst berättande när poängen inte når fram.

Kriminaldramat The Little Things följer två utredare i jakt på en seriemördare i Los Angeles. De två huvudkaraktärerna spelas av Oscarsgestalterna Denzel Washington och Rami Malek. Men inte ens de kan lösa den här mordgåtan, som när allt kommer omkring faller riktigt platt.

Budskapet med The Little Things är att djävulen sitter i detaljerna. Det är de små sakerna som gör att du kommer åka fast. Jag gillar idén med manuset. Men efter att ha tagit mig igenom den här såsande noir-tunga deckaren känner jag att jag blivit lurad av titeln. Jag kan förstås inte berätta mycket mer än så.

Hur som helst lider filmen av ett ständigt knepigt berättande, där man vill hålla publiken undrandes genom att hålla på informationen. Det kan man givetvis uppnå utan en klippning och hopplös dialog, som hindrar en från att landa i dramat som är jakten på en mördare.

Rami Malek är tråkig

Det finns en enorm hajp kring Rami Malek. Han slog igenom med Mr. Robot och för ett par år sedan vann en Oscar för Bohemian Rhapsody. Malek är bra på att spela weird och instängd med sina känslor. Detta har visat sig ha ett bäst före-datum som nu passerat. I The Little Things blir han så himla malplacerad och tråkig när han gör Mr. Robot i en skarp detektivs skrud att det ibland blir svårtittat. Därmed intetsägande.

Men till Rami Maleks försvar ska jag säga att Denzel Washington också känns fel ute. Det är snarare någonting med hela filmens ton som förlöjligar prestationerna; den försöker vara så himla tung och kall hela tiden – utan att ha manuset som backar upp det. Bäst fungerar Jared Leto i rollen som huvudmisstänkt. Han har dragit på sig en fat suit och lyckas pricka rätt med den skeva tonen hela filmen är tänkt att ha.

Det här är en annars välgjord polisrulle med snygga tagningar och läckert foto. Likaså har den ett bra anslag. Därför är det synd att den dras ner av för komplicerat berättande, att vara på tok för ambitiös och att inte träffa rätt ton.

Betyg: 1/5

Du som vill se spännande film bör istället spana in vår lista på bra skräckfilmer.

Artiklar som kan falla dig i smaken: