Erik Bäckströms utredningar har aldrig varit lika spännande som i Jägarna säsong 2. Alla avsnitt finns tillgängliga på C More.

När storyn drar igång ser Erik Bäckström äntligen ut att ha funnit sin ro på landet. Hans eviga husbygge är klart och relationen till familjen verkar bättre än någonsin. Men när brottslingen Joar Särn flyr från fångenskap, återupptas en gammal och hårt tärande utredning. Särn, som suttit inne i flera år för mordet på en ung kvinna, hävdar sin oskuld och med nya bevis som läggs fram blir Erik osäker: var det fel person han låste in för alla dessa år sedan? Vem är isåfall den skyldige som fortfarande gömmer sig bland dem?

Nya skådespelare och förbättrade prestationer lyfter Jägarna säsong 2

Foto: C More.

Tips för dig som streamar: C Mores nyheter i maj.

Efter en bra första säsong lyckas skaparna bakom C Mores populära serie ge tittarna en starkare fortsättning. Det är nu mer snårigt än någonsin och den här gången slipper vi veta från början vem som är den skyldige. Den andra säsongen av Jägarna berättas mer från polisens sida än vad som tidigare varit fallet. Berättargreppet mynnar ut i en spännande mordgåta, som håller oss gissande från start till mål. Det vill säga om du inte själv är en skarp detektiv.

Rolf Lassgård ser snyggare ut och är även mer gjuten i rollen som Erik Bäckström. Kort och gott storspelar han när allting runt omkring honom krackelerar och Erik – i vanlig ordning – fryses ut från samhället. Hans övertygande insats gör att vi ser förbi det upprepande mönstret.

Lassgård agerar den här gången mot bättre motspelare än i första säsongen. Nog för att Johan Marenius Nordahl är vass som brorsonen Peter – Simon J. Berger är fenomenal som Joar Särn. Genom Särns oberäkneliga sida lyckas Berger medla ett svindlande obehag som håller oss på spänn när han än medverkar. Jag älskar Berger fortsätter visa upp sin bredd eftersom vi saknar sådana skådespelare.

Jag håller nu tummarna för att Jägarna säsong 3 kommer illa kvickt.

Betyg: 4/5

Se till att bläddra runt här på Cineasten eftersom vi skriver om allt från indie till blockbuster och filmhistoria. En spännande artikelserie är den om Hollywoods historia.

Artiklar som kan falla dig i smaken: