Det är återigen dags för ett modigt gäng folkkära svenskar att ge sig ut på sitt livs seglats, att för egen hand och utan följebåt ta sig de 2700 milen över Atlanten. De som korsar världshavet i säsong 4 av det Kristallen-nominerade discovery+ originalet är artisten och låtskrivaren Casper Janebrink, tv- och dansprofilen Ann Wilson, artisten Loreen Talhaoui, programledaren Erik Ekstrand, skådespelaren Linus Wahlgren och fd fotbollsspelaren Kenneth Andersson. Över Atlanten säsong 4 får premiär på discovery+ och i Kanal 5 senare i år. 

– Jag är så taggad på denna resa, jag har inte seglat längre än till Danmark förut och det har varit en dröm att få göra en längre segling. Jag har alltid älskat havet och lite seglarkunskaper har jag, fast det var längesedan jag fick praktisera det. Jag hoppas det blir en rolig, äventyrlig och fartfylld resa med många skratt och minnen för livet, säger Casper Janebrink.

Resan mellan Gran Canaria och Karibien beräknas ta 18 dagar och förväntas bli tuffare än tidigare säsonger då besättningen ska segla en mindre båt. Allt behöver skötas manuellt, utrymmena är trängre och det finns ingen kock. Det ställer höga krav på alla medverkande i form av segling, samarbete och hushållning. 

– Jag har drömt om att få göra en långdistanssegling och ser verkligen fram emot att koppla bort allt annat och bara vara här och nu ute på havet, tror det kommer bli en ordentlig rehab för hjärnan. Jag har alltid gillat Över Atlanten väldigt mycket och är jätteglad att nu kunna vara med och göra den här resan, säger Linus Wahlgren. 

Vilka deltar i Över Atlanten 2022?

Till sin hjälp har gruppen två vaktkaptener och skeppare Gunnar ”Gurra” Krantz, en av Sveriges mest erfarna seglare som tävlat internationellt i över 30 år. 

– I år blir det segling ”på riktigt”, det vill säga allt ska skötas manuellt – inga elvinschar, inga rullfockar och vi har heller ingen kock ombord. Det finns också väldigt begränsat med diesel på båten vilket innebär att vi inte ska använda motorn i lätt vind. Det kommer helt enkelt bli tuffare, deltagarna kommer behöva vara väldigt närvarande och försöka bli ett med vad de ska göra. Jag tror det kommer gå bra, deras inställning är på topp, det verkar vara ett härligt gäng med hjärtat på rätta stället, säger Gurra Krantz

Över Atlanten har vuxit sig till en riktig publikfavorit och var år 2021 nominerade till tv-priset Kristallen. Tidigare säsonger har vi fått följa kända profiler som Eva Röse, Marko Lehtosalo, Anders Limpar, Jessica Almenäs, Tareq Taylor, Sofia Wistam, Agneta Sjödin, Thomas Wassberg m.fl. på äventyret. En annan stor favorit på discovery+ är Alla mot Alla vars nionde säsong snart har premiär.

LÄS OCKSÅ: Mandelmanns gård 2022 – då kommer serien tillbaka

Artiklar som kan falla dig i smaken: