– Äntligen får vi återse den granskande journalisten Bea på jakt efter sanningen! Vi är många som med spänning ser fram emot att följa hennes krångliga förhållande med finansmannen Peder. Julia Ragnarsson och Matias Varela spelar sina karaktärer med bravur och som de storartade skådespelare de är. Fartblinda innehåller allt man önskar av en riktigt bra serie: maktspel, pengar, passion och mörka hemligheter, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent för Fartblinda.

MER LÄSNING:

Senaste filmnyheterna

Första säsongen baserades på Carolina Neuraths bok med samma namn och hade premiär hösten 2019 med fantastiskt fint mottagande hos både tittare och recensenter. Dessutom tilldelades serien tre Kristallen-nomineringar: Bästa tv-drama, årets manliga skådespelare/Matias Varela samt årets kvinnliga skådespelerska/Julia Ragnarsson.

Fartblinda säsong 2 släpps 2022

I andra säsongen av Fartblinda höjs insatserna. Bea Farkas har gjort succé med sin nyutgivna bok och åker till Malta för att utreda ett lånebolag på uppdrag av Dagbladet. Där möter hon Peder Rooth som suttit av sitt fängelsestraff och nu förser samma lånebolag med olagliga personuppgifter. Denna säsong baseras på Carolina Neuraths uppföljande bok Gränslösa.

– Efter den internationella framgången med första säsongen av Fartblinda, är vi glada över att återigen samarbeta med FLX med andra säsongen. Ytterligare åtta episoder av gripande, drama med höga insatser som speglar All3Media Internationals ambition att arbeta med de bästa producenterna runt om i världen och leverera högkvalitativt drama till våra globala köpare”, säger David Swetman, SVP Scripted Content på All3Media, internationell distributör av serien.

Huvudregissör för Fartblinda säsong 2 är Jens Jonsson, som vid sin sida har avsnittsregissör Johan Lundin. Manus har skrivits av Jens Jonsson tillsammans med Erik HultkvistInger ScharisCharlotte Lesche och Maria Nygren. Serien baseras på Carolina Neuraths bokserie om journalisten Bea Farkas. Fartblinda säsong 2 produceras av Jan Marnell/FLX för C More och TV4. All3Media distribuerar Fartblinda internationellt.

Fartblinda säsong 2 får premiär på C More under 2022.

Artiklar som kan falla dig i smaken: