Vi har på senare tid kunnat observera att tv-spel många gånger blir film, så som tillexempel Sonic the Hedgehog, Tomb Raider och kommande Gran Turismo. En av de allra största spelen som skulle blivit film var Grand Theft Auto, men så blev det inte även fast projektet var väldigt nära. Tydligen ska Rocksat spelets skapare nobbar en GTA film med Eminem i huvudrollen. Detta berättar spelveteranen Kirk Ewing i podcasten BBC podd. Värt att tillägga är att GTA5 sålt över 155 miljoner exemplar.

LÄS OCKSÅ: Sylvester Stallone vill återvända som King Shark

Wig jobbade i början på 2000-talet som Hollywood agent och det var då GTA3 hade sin stora premiär till PlayStation och det var då det hela började, det började diskuteras vilt kring att göra en film baserad på det populära spelet, men tyvärr blev det inte så.

Kirk Ewing berättar:

– Det var precis efter att GTA 3 hade släppts som jag ville göra film baserat på spelet, men tråkigt nog avslogs idéen, varför vet jag inte men kanske för att filmer baserade på spel inte blivit så populära.

Ewing berättar också att producenter tagit kontakt med honom för att få göra en film där bland annat Eninem skulle haft huvudrollen och regin skulle Tony Scott stå för. Rockstar skulle även få 5 miljoner dollar i förskott om de gick med på att göra en film, men trotts det tackade Rockstar nej.

Det här är säkerligen ett hårt slag för fansen att få läsa. Det är nog till och med hårdare än för svenskar att få höra Peter Haber säga att inga fler Beck-filmer är inplanerade.

Artiklar som kan falla dig i smaken: