De senaste Beck-filmerna gjorde stor succé på C More och i nästa vecka startar inspelningen av fyra nya filmer.
Oroliga tittare kan pusta ut, Martin Beck (Peter Haber) är med även i de kommande filmerna.

– Ja, nu drar äntligen inspelningen igång av de fyra nya Beck filmerna. Extra kul såklart eftersom den aktuella säsongen på C More är en dundersuccé. Det har naturligtvis givit projektet extra energi, säger Niva Westlin Dahl, Exekutiv producent för Beck på C More och TV4.

I den senaste Beck-filmen, Den förlorade sonen, fick tittarna uppleva ett oerhört dramatiskt slut där Martin Beck svävade mellan liv och död. Men Martin Beck fortsätter, även om han står inför stora livsförändringar.

– Det jag kan avslöja om nya säsongen är att nästan allt är som vanligt, men det blir en del privata förändringar för Martin Beck, han får ett nytt fokus skulle man kunna säga. Sen har vi fyra sinsemellan mycket olika och riktigt nervkittlande fall i den här omgången. Och spännande såklart med ett till delar nytt team bakom kamerorna som laddat historierna med nytänk och bidragit till nya vinklar och idéer i projektet, fortsätter Niva Westlin Dahl.

Beck säsong 8 (eller filmerna 43-46) är en direkt fortsättning där vi lämnade Martin Beck sist, det vill säga, på operationsbordet. Hur har det gått? Har Martin överlevt och kan han fortsätta sitt arbete som polischef? Polisarbetet fortsätter trots allt under ledning av Alex (Jennie Silvferhjelm). Bemanningen är densamma, Oskar (Måns Nathanaelsson), Jenny (Anna Asp), Ayda (Elmira Arikan) och Steinar (Kristofer Hivju) är såklart också tillbaka. Dessutom är den tidigare undercoverpolisen Josef Eriksson (Martin Wahlström) nu en del av Beck-gruppen. En förstärkning som Alex är mycket nöjd med trots gliringar om hans kompetens från kollegorna. Men morden som ska utredas blir allt grövre och utförs av allt mer utmanande gärningsmän ur alla samhällsklasser och där passar Josef utmärkt in. Beck-gruppen står den här säsongen inför en rad riktigt utmanande fall samtidigt som Martin Beck står inför stora förändringar i sitt liv.

Ny producent – Francy Suntinger
Tomas Michaelsson på Filmlance har jobbat med Beck sedan starten 1996 men har nu valt att gå vidare till andra projekt. Ny producent för Beck på produktionsbolaget Filmlance blir nu Francy Suntinger (Eva & Adam, SpringflodenMig äger ingen).

– Det känns jätteroligt att få ta mig an Beck-universumet med alla de starka karaktärerna och fantastiska skådespelare som växt fram under mer än två decennium nu. Jag ser verkligen fram emot att dels få förvalta, men även utveckla Beck-filmerna för att fortsätta spegla en liten bild av nutida Sverige och de samhällsproblem som finns, säger Francy Suntinger.

Första filmen ur serien 43-46 beräknas ha premiär på C More under vintern 2021/2022.

Beck-filmerna bygger på författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöös karaktär och deckarsvit om Martin Beck. Filmerna produceras av Francy Suntinger på Filmlance, som är del av Banijay. Niva Westlin Dahl är exekutiv producent för projektet på C More och TV4. För regi står Lisa Ohlin och Pontus KlängeFredrik AgetoftJohan BogaeusPeter Arrhenius och Anna Platt har skrivit manus. Beck är en samproduktion mellan Nordisk Film Production Sverige, Filmlance International, ZDF och TV4 i samarbete med C More Entertainment, DR, Nordisk Film A/S och Banijay Rights.

Läs fler nyheter om svenska serier här på Cineasten!

Artiklar som kan falla dig i smaken: