I vissa situationer är det fördelaktigt att ha en recension att luta sig emot. Det är bekvämt att andra har gjort arbetet och kommer med en ärlig åsikt på området. Man ska fortfarande själv ta ställning till innehållet i recensionen men det kan ge ett intryck och en översikt. Vissa är gladare för att använda sig av recensioner än andra. Kanske är man personen som noga läser omdömena av olika filmer innan man faktiskt väljer en. Eller så chansar man bara och byter om den inte var bra. Gällande filmer är det inte hela världen och värsta scenariot är att man ska släpa sig igenom två timmar dålig underhållning. Men överför man konceptet till online finansiering är det en annan historia. Är det någon gång man ska kolla lite extra noga på omdömen och jämföra alternativ så är det när det kommer till att låna pengar.

Första steget inför en filmkväll eller ett biobesök är att bestämma sig för att det är just det som står på schemat. Därefter kommer, den inte alltid helt lätta processen, att besluta sig för vilken film man ska se. Detta går även att applicera på en lånanasökan: första steget är att besluta sig för att ansöka om ett lån, och nästa steg blir att hitta det rätta alternativet. Lånealternativen är många och långivare finns det gott om. För att underlätta jämförelseprocessen kan man använda sig av olika jämförelsetjänster och hemsidor. Precis som att man kan använda sig av topplistor och recensionssidor till filmer kan man jämföra lån via jämförelsetjänster. Dessa är som regel kostnadsfria tjänster som erbjuder snabbt och smidigt lånejämförande. Så här går det till:

  1. Ange önskat lånebelopp och lånetid direkt på hemsidan
  2. Bli presenterad för en skräddarsydd lista med potentiella långivare och deras erbjudanden
  3. På bara ca två minuter har man fått en god överblick att kunna ta utgångspunkt i

Efter att man har skapat sig en överblick är det upp till en själv hur man går vidare. Var det en film vars handling lät lockande? Eller ett lånerbjudande som såg passande ut? Genom att jämföra sina alternativ får man en stabilare grund att stå på när man först tar sitt beslut. För en film handlar det mest om underhållning, medan för ett lån är det mer omfattande. Det gäller att hitta lånealternativet som matchar syftet med lånet, storleken på lånebeloppet och återbetalningstiden, samt andra aspekter som t.ex. kreditgivaren i frågas krav på låntagaren. Man bör se över sin privatekonomi redan innan man ansöker, för att vara säker på att man klarar av att återbetalningen.

Den här liknelsen mellan jämförelse av lån och filmrecensioner kanske känns lite långdragen och för någon säkert även smått löjlig. Men faktum är att budskapet är viktigt: för en bättre låneupplevelse är efterforskning och jämförande väsentliga delar i processen. Moneezy är en lånejämförelsetjänst som inte bara är kostnadsfri och tidsbesparande utan ger även extra trygghet. De samarbetar nämligen enbart med trovärdiga långivare på marknaden. Genom att jämföra sina alternativ ökar man chansen att bli nöjd. Det är ju lite lättare att ångra sig efter ett dåligt filmval jämfört med ett lån, eller hur?

Kostnadsfri bild av bärbar dator, besparingar, bokföring
https://images.pexels.com/photos/5942595/pexels-photo-5942595.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=2&w=500

Artiklar som kan falla dig i smaken: