Anis Don Demina och Myra Granberg gästar scenen i kvällens Barncancergalan – Det svenska humorpriset. Det blir en varm, känslosam och engagerande gala under ledning av Carina Berg och Pernilla Wahlgren.

Ikväll kl. 20.00 går en av årets viktigaste galor av stapeln för sjunde året i rad. Barncancergalan – Det svenska humorpriset kommer bjuda på en stjärnspäckad artistuppställning, med inga mindre än Anis Don Demina och Myra Granberg

Anis Don Demina började uppträda redan vid 14-års ålder och har sedan dess släppt ett flertal hits som Vem e som oss och Flaggan i topp. Han driver en populär Youtube-kanal med över en halv miljon följare och har på senare tid även fått visa sina talanger som dansare och programledare. På Barncancergalan – Det svenska humorpriset kommer han att att framföra Så länge du ler i en ny tappning.

– Det är en ära att få framföra den här låten på galan. Framförallt har det varit en utmaning att skriva om en av de vackraste låtarna jag skrivit, enligt mig själv. Ämnet är någonting som ligger mig väldigt nära hjärtat och som berör alldeles för många, säger Anis Don Demina.

Anis Don Demina barncancergalan 2021 ackompanjerad av Myra Granberg

Stjärnskottet Myra Granberg ligger bakom Lose my mind som varit en av sommarens största hits. I början av september släppte hon sitt hyllade debutalbum Andra sidan är ni klara, ett album som Myra till stora delar själv producerat. 

– Det känns väldigt fint att få uppträda på Barncancergalan. Vi kommer framföra en alldeles ny version av en låt som ligger mig varmt om hjärtat, säger Myra Granberg.

Det är sedan tidigare klart att galan kommer att ledas av Carina Berg och Pernilla Wahlgren. Det blir en varm och engagerande kväll som lyfter den livsviktiga forskningen och Barncancerfondens arbete för att utrota barncancer. Samtidigt hyllar galan de människor vars insatser gett oss ett välbehövligt skratt under det gångna året.

LÄS OCKSÅ: Bianca Ingrosso kritik julkalender

Under kvällen kommer även årets främsta humorister att utses när åtta Papphammarsstatyetter delas ut i kategorierna ”Årets Komedi”, ”Årets Humorprogram”, ”Årets Kvinnliga komiker”, ”Årets Manliga komiker”, ”Årets Humorpodd”, ”Årets Humorklipp”, ”Barnens Pris” samt ”Årets Hederpris- till Gösta Ekmans minne”.

Barncancergalan – Det svenska humorpriset produceras av FLX i samarbete med Barncancerfonden och Discovery Networks Sweden och direktsänds från Berns ikväll kl. 20.00 på Kanal 5 och discovery+.

Årets nominerade till Det svenska humorpriset:

Årets Humorprogram:

Bäst i test

Parlamentet

Svenska nyheter

Trevlig helg

Årets Komedi:

Alla utom vi

Dips

Helt Perfekt

Sjukt

Snälla Kriminella

Årets Kvinnliga komiker:

Charlotta Björck

Johanna Nordström

Louise Nordahl

Shanthi Rydwall-Menon

Årets Manliga komiker:

Anis Don Demina

Björn Gustafsson

Hampus Nessvold

Per Andersson

Årets Humorpodd:

Flashback Forever – Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia

Fråga Anders och Måns – Anders Johansson och Måns Nilsson

Nours poddelipodd och Henrik – Nour El Refai och Henrik Schyffert

Ursäkta – Johanna Nordström och Edvin Törnblom

Årets Humorklipp – vinnare utses av Aftonbladets läsare

BOMBAB – Om ett Zoom-möte skulle vara fysiskt

Freudian Slip Productions – Coronakriget

Grotesco – They will never stop the dance

Pernilla Wahlgren & Per Andersson – Att leva med en melodist

Barnens Pris – vinnare utses av Barncancerfondens besökare på hemsidan

Berts Dagbok

Bäst i test

Kokobäng

Världens hemskaste sjukdomar

Hederspriset: 

Till Gösta Ekmans minne delas ett hederspris ut till en än så länge hemlig pristagare.

Läs mer: roliga filmer – här hittar du bästa tipsen

Artiklar som kan falla dig i smaken: