LucasFilms och Disney lägger i högsta växeln på Star Wars-fronten.

Star Wars - The Force Awakens

Star Wars ser ut att bli ett av filmvärldens största universum. Nya uppgifter från All Star Comic Con pekar på att nio filmer är i göringen just nu.

Det var röstskådespelaren Tom Kane, som under årets upplaga av All Star Comic Con, avslöjade att LucasFilm och Disney lägger i högsta växeln i produktionen av Star Wars-filmer. Filmvärldens kändaste universum ser ut att bli ett av världens största filmuniversum.

Tom Kane, som bland annat har lånat ut sin röst till Yoda och General Ackbar, menar att hela nio filmer är i produktion just nu. Av dessa är förmodligen den avslutande delen i den officiella ”Skywalker-trilogin”, Episode XI, inräknad samt spinoffen om den mystiske prisjägaren Boba Fett och den länge disktuerade filmen om den unge Obi-Wan Kenobi.

Tidigare i år meddelade också LucasFilms VD, Kathleen Kennedy, att en ny trilogi är under plannering. En trilogi som skall utforska en helt ny sida av galaxen långt, långt borta. Trilogin skall skapas av Rian Johnson, som skrev och regisserade The Last Jedi. 

Med dessa filmer inkluderade, rör det sig alltså om ytterligare tre stycken filmer. Vad dessa skall handla om vet vi ännu inte, men Tom Kane menar att J.J. AbramsRian Johnson och Game of Thones-regissörerna D.B. Weiss och David Benioff skall ansvara för filmernas regi.

Må kraften vara med dem. Är du sugen på nio nya Star Wars filmer?

Artiklar som kan falla dig i smaken:

Ta ton i diskussionen

Din mailadress kommer inte att publiceras. Required fields are marked *